1. Haberler
  2. Genel
  3. Samsun’daki Liseden Büyük Başarı

Samsun’daki Liseden Büyük Başarı

samsundaki liseden buyuk basari 8MVAjVsF.jpg

Samsun’un Ayvacık ilçesinde yer alan Ayvacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kayseri’de düzenlediği 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda finale kalmayı başardı.

Türkiye’nin 81 ilinden katılan 10 bin 510 kişinin hazırladığı toplam 3 bin 903 robotun yer aldığı bu organizasyona, Bilişim ile Tesisat ve İklimlendirme alanı öğretmen ve öğrencileriyle katılan Ayvacık ekibi, 2,5 aylık bir çalışma sürecinde 5 farklı robot tasarlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Öğrencilerin ürettiği mini sumo robotlar “Bamsı”, “Ayrobo”, “Cengo”, “SC55” ve çizgi izleyen robot “YÖNÇI55”, yarışmalardaki performanslarıyla öne çıktı. Yarışma boyunca öğrenciler, teknik becerilerini sergileyerek rakipleriyle kıyasıya bir mücadele verdi. Robotlardan Bamsı ve Ayrobo son 32 turuna yükselirken, Cengo ise yarı finale kadar yükselerek 700 robot arasında ilk 16’ya kalmayı başardı.

Yarışmaya katılan öğrenciler arasında Berat Köse, Bünyamin Çakır, Eser Yakar, Göktuğ Bölükbaş, Kerem Şenyer, Sedat Kalaycı ve Yıldıray Türe bulunuyor. Ayrıca, Fuat Şengül, Hamza Balcı, Muhammet Kaya ve Uğur Karabulut’un da destek verdiği takımda, Müdür Yardımcısı Adnan Yorulmaz ve Okul Müdürü Ömer Cihat Akdin de önemli rol üstlendiler.

Okul yönetimi, bir sonraki yıl daha güçlü bir hazırlıkla yarışmaya dönüleceğini belirtti.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samsun’daki Liseden Büyük Başarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir