Marmara Bölgesi’nin en önemli içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nde, su seviyesinin azalmasına dikkat çekmek amacıyla muhtarlar bir araya geldi.
Sakarya Muhtarlar Federasyonu üyesi muhtarlar, Kırkpınar sahilinde düzenledikleri eylemde, “Söz bitti göl bitmesin” yazılı pankart açtı.
Açıklama yapan Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Barış Yıldız, Türkiye’nin önemli içme suyu kaynaklarından biri olan Sapanca Gölü’nde su seviyesinin son yıllarda artan kuraklık, kontrolsüz su çekimleri ve sanayi amaçlı kullanım nedeniyle kritik bir seviyeye ulaştığını belirtti. Yıldız, gölün doğal dengesinin bozulmaya başladığını ve su seviyesinin her yıl daha da düştüğünü vurguladı. Bu durumun, bölgenin ekosistemine ve yüz binlerce insanın gelecekteki su güvenliğine tehdit oluşturduğunu ifade etti.
Yıldız, gölün korunmasının bir tercih olmadığını, zorunluluk olduğunu dile getirerek, tüm vatandaşları Sapanca Gölü’nün korunması için harekete geçmeye davet etti.
(Haber Merkezi)