Bolu’da yer alan milli parklar ve tabiat parkları, 2025 yılı boyunca toplam 1 milyon 559 bin 487 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.
Yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan Bolu, 2025 yılında Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladı. Doğal zenginlikleriyle öne çıkan kentte, çeşitli tabiat ve milli parklar yoğun ilgi gördü.
Abant ve Gölcük Zirvede
Ziyaretçi sayıları baz alındığında, 2025 yılında en çok rağbet gören alan Abant Gölü Milli Parkı oldu. Bu bölgeyi yıl boyunca toplam 809 bin 483 kişi ziyaret etti. İkinci sırada ise 412 bin 81 kişiyle Gölcük Tabiat Parkı yer aldı. Yedigöller Milli Parkı ise 324 bin 75 ziyaretçiyle üçüncü sıraya yerleşti.
Diğer Parklara Olan İlgi
Yıl içerisinde Karagöl Tabiat Parkı 7 bin 545 kişi tarafından gezildi. Göksu Tabiat Parkı 5 bin 109 kişiyi, Sülüklügöl Tabiat Parkı ise bin 194 kişiyi ağırladı.
(Haber: Meral Bınar)

















