1. Haberler
  2. Güncel
  3. BAİBÜ Öğrencileri Mutfakta İsrafı Önlemek İçin Sıfır Atık Tabakları Hazırladı

BAİBÜ Öğrencileri Mutfakta İsrafı Önlemek İçin Sıfır Atık Tabakları Hazırladı

BAİBÜ Öğrencileri Mutfakta İsrafı Önlemek İçin Sıfır Atık Tabakları Hazırladı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi öğrencileri, mutfakta israfı önlemek amacıyla “sıfır atık” prensibine uygun yemek tabakları hazırladı. Sürdürülebilirlik ve çevresel duyarlılık vurgulandı.

Sıfır atık uygulamalı sınav gerçekleştirildi

Öğrenciler, Sürdürülebilir Gastronomi Uygulamaları ve Sıfır Atık dersi kapsamında uygulamalı bir sınava katıldı.

“Mutfakta israf yok, her malzeme bir değer”

Aşçı adayları, “Mutfakta israf yok, her malzeme bir değer” sloganıyla hareket ederek, sınavda gıda israfını minimuma indirmeyi hedefleyen sıfır atık prensiplerine uygun tabaklar tasarladı.

Atık malzemeler yeniden değerlendirildi

Yemek yapımı sırasında ortaya çıkan kabuk, sap gibi artıklar, mutfakta sürdürülebilirlik, çevresel duyarlılık ve kaynak verimliliği prensiplerine uygun olarak kompost, garnitür veya stok malzemesi olarak kullanıldı.

Jüri başarıyı değerlendirdi

Sınav sonunda jüri üyeleri, hazırlanan yemeklerin lezzet, sunum ve sürdürülebilirlik açısından gösterdiği başarıyı vurgulayarak öğrencileri tebrik etti.

(Haber: Sezai Ozan Dolgun)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAİBÜ Öğrencileri Mutfakta İsrafı Önlemek İçin Sıfır Atık Tabakları Hazırladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir