Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, mezuniyet töreninde dikkat çeken bir farkındalık eylemi gerçekleştirdi. Öğrenciler, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle Gazze’de yaşananlara sessiz kalmadıklarını ortaya koydu.
“Filistin’de olanlara susmayın” çağrısı
Tören alanında açılan “Gazze’nin kasaplarına, Haniye’nin katillerine, Batı’nın h(i)tlerine DUR DE!” yazılı büyük pankart ve “İsrail sivilleri hedef alıyor”, “Filistin’de olanlara susmayın” gibi dövizler salondakiler tarafından ilgiyle karşılandı. Filistin ve Türk bayrakları eşliğinde yürüyen öğrenciler, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekti.
“Mezuniyet coşkusu duyarlılıkla buluştu”
Öğrenciler, sadece İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını değil, aynı zamanda uluslararası toplumun özellikle Batı’nın çifte standartlı tutumunu da eleştirdi. Öğrencilerin taşıdığı dövizlerde bu tepki net biçimde ortaya kondu. Mezuniyet coşkusu duyarlılıkla buluştu.
Filistin Öğrencileri Derneğinden teşekkür mesajı
Bolu Filistin Öğrencileri Derneği, sosyal medya hesabından gönderiye ilişkin yaptığı yorumda şu ifadeleri paylaştı:
“Değerli Üniversitemize ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz, Allah sizden razı olsun, İnşallah Filistin en kısa zamanda özgürlüğe kavuşacaktır.”
(Haber: Sezai Ozan Dolgun)