1. Haberler
  2. Güncel
  3. “Bolu 5.8’le Sallandı!” Göçük Altından Böyle Çıkardılar, Senaryo Gerçeğini Aratmadı

“Bolu 5.8’le Sallandı!” Göçük Altından Böyle Çıkardılar, Senaryo Gerçeğini Aratmadı

Bolu 5.8’le Sallandı! Göçük Altından Böyle Çıkar2

Bolu’da 5.8 büyüklüğünde deprem senaryosuyla gerçekleştirilen tatbikat, adeta gerçek bir afet anını yaşattı. Ekipler zamanla yarıştı.

Bolu AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen deprem tatbikatı, adeta gerçek bir afetin canlandırılması gibiydi. Ekipler senaryo gereği göçük altında kalan vatandaşlara ulaşmak için zamanla yarıştı.

Bolu Deprem Tatbikat2

Ekipler Harekete Geçti

Tatbikat, Akpınar Mahallesi’nde bulunan 2 katlı metruk binada gerçekleştirildi. Senaryoya göre Bolu’da 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yıkım ihbarları üzerine bölgeye polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD KBRN ekipleri, binada kimyasal madde taraması yaptı.

Göçük Altından Kurtarıldılar

Arama-kurtarma timleri, çöken duvarların altında kalan vatandaşları belirledi. Molozlar arasından çıkarılan yaralılar, UMKE ve sağlık ekiplerine teslim edildi. Tatbikatın devamında, kurtarılan kişiler içeride kalan yakınları için feryat etti.

Bolu Deprem Tatbikat

Destek Ekipleri Alandaydı

Tatbikat sırasında Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli ile Kızılay ekipleri bölgeye ulaştı. Vatandaşların yiyecek ve barınma ihtiyaçları karşılandı.

Çok Sayıda Kurum Katıldı

Tatbikata CEKUT, Bolu Eğitim Arama Kurtarma Birimi Derneği, Bolu Acil Arama Kurtarma, Jandarma Arama ve Kurtarma, Köroğlu Arama-Kurtarma, Bolu Sağlık Afet Arama ve Kurtarma Derneği, İHH Arama Kurtarma ve Bolu Belediyesi İtfaiyesi ekipleri katılım sağladı.

(İHA)

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Bolu 5.8’le Sallandı!” Göçük Altından Böyle Çıkardılar, Senaryo Gerçeğini Aratmadı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip