1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bolu Valiliği’nden Açıklama: Yayla Yangınının Sebebi Netleşti

Bolu Valiliği’nden Açıklama: Yayla Yangınının Sebebi Netleşti

Bolu Valiliği’nden Açıklama Yayla Yangınının Sebebi Netleşti2

Yaylada çıkan yangında 2 ahşap ev tamamen yandı. Yangının çıkış nedeni yapılan incelemeler sonucu bulundu.

Bolu’nun Seben ilçesinde bir yaylada çıkan yangında, iki ahşap ev tamamen zarar gördü. Yangının elektrik kaçağından kaynaklandığı tespit edildi.

Yangın Kısa Sürede Büyüdü

Edinilen bilgilere göre yangın, dün saat 19.38 sıralarında Alpagut köyü yaylasında bir ahşap yayla evinde başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, yanındaki ahşap yapıya da sıçradı.

Ekipler Müdahale Etti

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, arazöz, jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yangına 11 araç ve 26 personel ile müdahale edilirken, ekiplerin yoğun çabası sonucunda yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Elektrik Kaçağı Nedeniyle Çıktığı Belirlendi

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yangının çıkış sebebinin ilk belirlemelere göre elektrik kaçağı olduğu belirtildi. Valilik, “Söz konusu olayda can kaybının olmaması en büyük tesellimiz olurken 2 ev kullanılamaz hale gelmiştir. İlgili kurumlarımız tarafından gerekli hasar tespit çalışmalarına ivedilikle başlanacaktır. Yangının çıkış sebebinin ilk belirlemelere göre elektrik kaçağı kaynaklı olduğu değerlendirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Yangın sonrası ilgili kurumlar incelemelerini sürdürüyor.

(Haber: Murat Kalaycı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu Valiliği’nden Açıklama: Yayla Yangınının Sebebi Netleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip