Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yüzyıllardır sürdürülen Hacet Bayramı, bu yıl Dedeler köyünde başladı. 500 kilo et ve bulgurla 4 bin kişiye ikram yapıldı, güreşlerde ise 50 bin TL ödül dağıtıldı.
Dev Kazanlarda Binlerce Kişiye İkram
Etkinlik için günler öncesinden hazırlık yapıldı. 500 kilogram et ve 500 kilogram bulgur, büyük kazanlarda pişirilerek alana getirildi. Traktörlerle taşınan yemekler, yaklaşık 4 bin kişiye ikram edildi. Katılımcılar, geleneksel lezzetlerin tadını çıkarırken, birlik ve dayanışma atmosferi de ön plana çıktı.
Güreş Müsabakaları Büyük İlgi Gördü
Bayram kapsamında düzenlenen ata sporu güreşlerde gençler kıyasıya mücadele etti. Başarılı olan sporcular ödüllerle onurlandırıldı. Etkinlik sonunda dereceye giren güreşçilere toplam 50 bin lira para ödülü verildi.
“4 bin kişilik et kavurduk”
Etkinlik hakkında bilgi veren Dedeler Köyü Muhtarı Mehmet Çamlıca, “Bu asırlardır devam eden bir gelenek. İnşallah bizden sonra da bu geleneği devam ettirirler. 500 kilogram et, 500 kilogram bulgur hazırladık. 4 bin kişilik et kavurduk” ifadelerini kullandı.
“Böyle geleneklerin yapılması lazım ki gençlerimizi ata sporumuza alıştıralım”
Etkinlikte cazgırlık görevini üstlenen İsmail Efe ise, “Mudurnu’muzda yıllardır cazgırlık geleneğini yürütüyorum. Ata sporumuz olan güreşi canlandırıyoruz. Geleceğe bu sporu aktarmaya çalışıyoruz. Genelde 20’ye yakın köy bu hacet bayramlarını yapmakta. Böyle geleneklerin yapılması lazım ki gençlerimizi ata sporumuza alıştıralım” dedi.
Etkinlikler Yaz Boyunca Sürecek
Dedeler köyünde başlayan Hacet Bayramı kutlamaları, yaz boyunca farklı köylerde devam edecek.
(Haber:Kemal Akın)