1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bolu’da Deprem Oldu

Bolu’da Deprem Oldu

bolu'da deprem
0
Paylaş

Bolu’da bugün bir derem meydana geldi. Merkez ilçede meydana gelen depremin şiddeti ve merkez üssü belli oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Bolu’da gece saatlerinde deprem meydana geldi.

Saat 01.09’da kaydedilen depremin merkez üssünün, Bolu merkeze bağlı Merkeşler köyü olduğu açıklandı. Yerin yaklaşık 4 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntının büyüklüğü 1.4 (ML) olarak ölçüldü.

Küçük çaplı deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenilirken, ilk belirlemelere göre can ya da mal kaybı meydana gelmedi.

Uzmanlar, Bolu’nun Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunması nedeniyle bölgede zaman zaman bu tür küçük ölçekli depremlerin görülebildiğini belirtiyor. Yetkililer ise vatandaşların deprem gerçeğine karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor.

Deprem Öncesi Alınabilecek Önlemler

Uzmanlar, olası büyük depremler öncesinde vatandaşların bazı temel önlemleri mutlaka alması gerektiğini ifade ediyor:

  • Evdeki dolap, raf ve beyaz eşyalar sabitlenmeli
  • Deprem çantası hazır bulundurulmalı
  • Aile bireyleriyle acil durum planı yapılmalı
  • Toplanma alanları önceden öğrenilmeli

Deprem Anında Ne Yapılmalı?

  • Panik yapılmamalı
  • “Çök-kapan-tutun” hareketi uygulanmalı
  • Camlardan ve devrilebilecek eşyalardan uzak durulmalı
  • Asansör kullanılmamalı
  • Açık alandaysanız bina ve direklerden uzak bir noktaya geçilmeli

(Haber: Murat Kalaycı)

Bolu’da Deprem Oldu
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Gerede Medyatakip