Bolu’da 26 Mayıs – 1 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerinde 35 binden fazla araç ve sürücü kontrol edildi
Bolu’da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler yoğun trafik denetimleri gerçekleştirdi. Denetimlerde sürücülerin hem evrak hem de güvenlik kurallarına uyup uymadığı titizlikle kontrol edildi.
1.556 Uygulama ile 35 Binden Fazla Araç Denetlendi
Bir haftalık süreçte il genelinde toplam 1.556 trafik uygulaması yapıldı. Bu kapsamda 35.188 araç ve sürücü denetimden geçirildi. Denetimlerde hız ihlali yapan 1.348 araç ve sürücü tespit edildi.
Belgesiz Sürücüler ve Emniyet Kemeri İhlalleri Dikkat Çekti
Yapılan kontrollerde 151 sürücünün emniyet kemeri takmadığı belirlendi. Ayrıca 45 kişinin ehliyetsiz şekilde araç kullandığı tespit edildi.
Muayenesiz ve Sigortasız Araçlar Yollarda
Denetimlerde 228 aracın periyodik muayenesinin yapılmadığı, 33 aracın ise zorunlu mali sigortasının bulunmadığı ortaya çıktı.
8 Milyon TL’yi Aşan Ceza Uygulandı
Kurallara uymayan 2.773 araç ve sürücüye toplamda 8 milyon 196 bin 811 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca 188 araç trafikten men edildi.
(Haber: Meral Bınar)