Bolu’nun meşhur peyniri harika tadı veriyor: Keşli, cevizli erişte işte böyle yapılır

erişte 1

Akşam yemeği için hazırlıkların devam ettiği şu saatlerde Bolulu ustalardan daha önce belki de hiç tatmadığınız bir erişte tarifi geldi. İşte hızlıca hazırlayabileceğiniz erişte tarifine dair detaylar…

İş yoğunluğunun bittiği, hafta sonu keyiflerinin yapıldığı şu saatlerde birçok evde akşam yemeği için hazırlıklar başladı. Sofralarını pratik ama lezzetli yemekler ile donatmak isteyen birçok kişi de arama motorlarında sorgulamalara başladı.

Klasikleşen lezzetlerden sıkılan ve bu neden ile de damaklarını şenlendirecek yeni yemekleri araştıran birçok kişi, son dönemlerde özellikle yöresel lezzetlere yönelmeye başladı. Ülkemizin geniş mutfağında bulunan lezzetlere yönelik yapılan sorgulamalarda öne çıkan yemeklerin ise sıklık ile Bolu mutfağına ait oldukları gözlendi.

Eski zamanlardan bu yana hem yemekleri hem de başarılı aşçıları ile dünya sınırlarını aşan bir üne sahip olan Bolu’dan bugün için de lezzetli bir tarif geldi. Bolu’nun meşhur peynirlerinden olan keş ile kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu erişte hem aile hem de davet sofralarınızın vazgeçilmezleri arasına girecek. İşte keşli cevizli erişte tarifine dair detaylar…

eriste 2

KEŞLİ CEVİZLİ ERİŞTE İÇİN GEREKEN MALZEMELER

20 dakikada hazırlayabileceğiniz 4 kişilik keşli cevizli erişte yemeği için gereken malzemeler şu şekilde:

– 1 paket hazır erişte makarna (arzu eden eriştesini kendi de hazırlayabilir), 200 gram kadar keş peyniri, 100 gram kadar ceviz içi, 2 kahve fincanı (100 ml) Riviera zeytinyağı, karabiber, tuz, su, birkaç yaprak maydanoz.

KEŞLİ CEVİZLİ ERİŞTE NASIL YAPILIR?

Sofralarınızı şenlendirecek keşli cevizli erişteyi hazırlarken izlemeniz gereken adımlar şu şekilde olmalıdır:

– Bir tencereye bol miktarda su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyerek suyu kaynamaya bırakın. Kaynayan suya erişteleri ilave edin.

– Hafif diri kıvamda olan eriştelerinizi ocaktan alın ve süzün. 1 kahve fincanı kadar yağı yanmaz yapışmaz bir tencereye alın ve ısıtın.

– Isınan yağın içerisine haşlanan erişteleri ekleyin ve çevirin.

– Keş peynirini 1 cm kalınlığında olacak şekilde dilimlere ayırın.

– Kalan 1 fincan zeytinyağını tavaya alın ve peynirleri ısınan yağda kızartın. Bir taraftan da cevizleri robottan geçirin.

– Yağda çevirdiğiniz erişteyi servis tabağına alın ve üzerine kızarmış peynir ile karabiber ve cevizi serpiştirin. Maydanoz yaprakları ile süslediğiniz eriştenizi sıcak olarak servis edin.

(Bolu Olay)

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’nun meşhur peyniri harika tadı veriyor: Keşli, cevizli erişte işte böyle yapılır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir