Gerede İlçe Müftülüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyen adaylar için yeni bir alım süreci başlatıldı. Türkiye genelinde gerçekleştirilecek alımlar kapsamında binlerce aday din görevlisi istihdam edilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında görev almak üzere toplam 3209 aday din görevlisi alınacak. Alımlar, imam hatip ve Kur’an kursu öğreticisi kadrolarında gerçekleştirilecek.
İmam hatip kadrosu için 2500, Kur’an kursu öğreticisi kadrosu için ise 709 kontenjan ayrıldığı bildirildi.
KPSS Şartı ve Başvuru Detayları
Adayların 2024 yılı KPSS’den en az 50 puan almış olması gerekiyor. Lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türü esas alınacak.
Başvurular 20 Nisan 2026 ile 4 Mayıs 2026 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak.
Sözlü Sınav Yapılacak
Başvuruların ardından, kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılacak. Sınavlar farklı illerde kurulacak merkezlerde gerçekleştirilecek.
Sözlü sınavda adayların Kur’an-ı Kerim bilgisi, dini bilgiler ve hitabet yetenekleri değerlendirilecek.
Eğitim Süreci ve Atama
Sınavda başarılı olan adaylar, Diyanet Akademisi’nde mesleki eğitime alınacak. Eğitim sürecini tamamlayanlar ise uygun kadrolara atanacak.
(Haber Merkezi)


















