Gerede’de dün gerçekleştirilen etkinlik renkli anlara sahne oldu.
Gerede Belediyesi ve Rahvan Atlı Spor Kulübü iş birliğiyle düzenlenen 14. Geleneksel Rahvan At Yarışları, Yeni Karayolları Bakımevi karşısındaki Tır Parkı yanındaki alanda gerçekleştirildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikte farklı bölgelerden gelen sporcular kıyasıya mücadele etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yarışlara çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 75 atın katıldığı müsabakalar izleyenlerden büyük alkış topladı. Yarışların sonunda dereceye giren sporcular ödül ve kupalarını aldı.
Başkan Allar’dan Ata Sporlarına Vurgu

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“İnsanlık tarihinin en zengin kültürlerinden birine sahip olan medeniyetimizde güreş, okçuluk, cirit ve binicilik gibi ata sporlarımız yüzlerce yıl öncesinin coşkusuyla yaşatılmaya devam ediyor. Kültürümüzün birer aynası olan bu sporlarımızı destekleyerek gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Rahvan at yarışları da bu değerli geleneklerimizden biridir. Belediyemizce bu yıl 14’üncüsünü düzenlediğimiz Geleneksel Rahvan At Yarışları’na katılım sağlayan değerli protokolümüze, tüm yarışmacılarımıza ve yarış severlerimize teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”
Yarışlarda Dereceye Girenler

Baş: 1. Rafet Karaman – (2. ve 3. sıra diskalifiye)
Başaltı: 1. Niyazi Yavyu, 2. Nuri Akbaş, 3. Vedat Yaman
Büyük Orta: 1. Ahmet Yasin Ulusoy, 2. Ferhat Daysalı, 3. İsmail Aydemir
Küçük Orta: 1. İhsan Behsat, 2. Kılıç Tarım Hayvancılık, 3. Şehmuz Ülgen
Dörtlü Tay: 1. Yücel Koç, 2. Yaşar Yorgun, 3. İlhan Savaş
Üçlü Tay: 1. Birol Babaoğlu, 2. Hasan Yıldız (3. sıra diskalifiye)
Deste: 1. İbrahim Barut, 2. Ahmet Yasin Ulusoy, 3. İsmet Dede
Renkli anlara sahne olan yarışlar, coşkulu görüntülerle sona erdi.
(Haber: Davut Er)