Bolu İl Özel İdaresi filosuna 70 milyon liralık yatırımla 17 yeni araç eklendi. Bu araçlardan ikisi Gerede’ye gönderildi.
Bolu İl Özel İdaresi, kırsal bölgelerdeki hizmet kapasitesini artırmak amacıyla filosuna 70 milyon 662 bin lira değerinde 17 yeni araç ve iş makinesi ekledi. Araçlar için İl Özel İdaresi yerleşkesinde bir teslim töreni düzenlendi. Bu yatırımla birlikte 1 kepçe 1 pikap Gerede’ye ayrıldı
Kırsal Altyapıya Yeni Destek
Yeni alınan araçlar arasında 1 ekskavatör, 3 kazıcı yükleyici, 1 kanal temizleme aracı, 2 kamyon, 9 arazi taşıtı ve hibe yoluyla kazandırılan 1 su tankeri bulunuyor. Bu araçların, özellikle kırsal alanlardaki altyapı faaliyetlerinde önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Törene Bolu Valisi Abdulaziz Aydın başta olmak üzere Yeniçağa Kaymakamı Fatih Kurt, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ekrem Çetinkaya, ilçe kaymakamları, meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı.
Törende konuşan Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, göreve başladığı dönemden bu yana araç arızalarının sıkça dile getirildiğini vurguladı. Aydın, “Hep dile getirilen bir numaralı husus İl Özel İdaresinin araç kapasitesi olmuştu. İfade edilen şu; ‘Sayın Valim, aracımız var. Geliyor ancak bir arıza veriyor. Arızanın tamiri için bir ay atölyede kalıyor. İş aksıyor, iş yürümüyor’ şeklinde eleştiriler yapılınca benim her ilçede not defterime kaydettiğim ilk husus araçlarla ilgili oluyor,” dedi.
Son bir yılda 40 yeni aracın filoya katıldığını ifade eden Vali Aydın, bu sayının artırılması gerektiğini belirterek, “İnşallah hem 2026 yılı bütçesinde de hem sonrasında elde edeceğimiz hibelerle, bu araç sayılarını artırıp, ilçelerde ve merkez ilçemizde yürüttüğümüz faaliyetlerde daha konforlu, daha işlevsel işler yapılmasına vesile olacağız,” ifadelerini kullandı.
Yol Standardında Yeni Hedef: BSK
Vali Aydın ayrıca, karla mücadele sürecinde asfalt yollarda yaşanan tahribata dikkat çekerek, Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) standardına geçilmesinin önemine değindi. Bu kapsamda 200 milyon liralık bir ödeneğin ayrıldığını belirten Aydın, “İlk hedefimiz 80 kilometre BSK yol yapmak,” diye konuştu.
AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek de törende yaptığı konuşmada, KÖYDES projesiyle köylerde başlatılan gelişim sürecine dikkat çekti. Coşkunyürek, “Şu an yüzlerce araç ilçeden ilçeye aktarılıyor. Ne kadar şükretsek azdır. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Ortaya koyduğu irade, cesaret ve kararlılık. Bu işin sonucu budur,” dedi.
Yeniçağa Kaymakamı ve aynı zamanda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Fatih Kurt ise 2025 yılında 179 milyon liralık yatırımla 22 aracın alındığını hatırlatarak, 2026 yılı yatırım programında da filoyu yenileme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Tören, edilen duaların ardından kurdele kesimiyle sona erdi. Araçlar, kırsal hizmetlerde kullanılmak üzere resmi olarak göreve başladı.
(Haber: Davut Er)

















