Bir limanda konteynerde ele geçirilen yasaklı maddelerle bağlantılı olarak Gerede’de çeşitli adreslere baskın yapılmıştı. Konuyla ilgili ifadeye çağrılan üç Geredeli isim serbest bırakıldı.
Bir limanda bir konteynerde yasaklı madde ele geçirilmesi üzerine başlatılan soruşturma Gerede’ye uzandı. Bir tabakhane deposu dahil olmak üzere bazı adreslerde arama yapıldı.
Geredeli isimlerin mallarının da içinde olduğu iddia edilen konteynerlerde yapılan kontroller sırasında yasaklı madde tespit edildiği öne sürüldü.
Yasaklı maddelerin konteynerlere kim tarafından ve ne amaçla yerleştirildiği henüz bilinmezken, olay sonrası iddialara göre emniyete bağlı narkotik ekipleri, jandarma güçleri ve gümrük muhafaza ekipleri harekete geçti.
Ekipler, Bolu’nun Gerede ilçesinde bulunan söz konusu kişilerle bağlantılı depo ve köy adreslerine gece saatlerinde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Bu kapsamda Gerede tabakhane bölgesinde yer alan bir depo da arandı.
Aramalarda Bir Şey Bulunamadı
Gerçekleştirilen aramaların ardından ekipler ilçeden ayrılırken, edinilen bilgilere göre Gerede’deki aramalarda herhangi bir yasaklı maddeye rastlanmadı.
Geredeli İsimler Serbest
Olay sonrası Geredeli üç isim, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Ambarlı’ya çağrıldı. Geredeli 3 isim, Gerede’de yapılan aramalarda yasaklı madde bulunmaması sonrası ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
(Haber: Murat Kalaycı)