Bingöl’de yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu gelen son dakika bilgisine göre 5 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı. Kazanın sis ve buzlanma nedeniyle meydana geldiği bildirildi.

Bingöl’de yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükselirken, 38 kişi yaralandı.
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kazanın ilk belirlemelere göre sis, buzlanma ve dikkatsizlik nedeniyle yaşandığını belirtti. Kontrolden çıkan otobüsün şarampole devrildiğini ifade eden Usta, kazada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 38 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Vali Usta, yaralılardan 30’unun Bingöl’de, 8’inin ise Genç ilçesi, Diyarbakır, Lice ve Malatya’daki hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti. Olay yerinde yürütülen kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Usta, hastanelerde yaralıları ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)