Bolu usulü nefis börek işte böyle yapılır: 22 yıllık tecrübeden püf noktalar

börek 1

Bolu’nun deneyimli aşçısı İbrahim Erdem Yıldırım’ın paylaştığı bu püf noktalarına dikkat ederek, siz de enfes bir börek yapabilirsiniz. Kaliteli malzemeler ve doğru tekniklerle yapılan börekler, sofralarınıza lezzet katacaktır.

Bolu’nun deneyimli aşçılarından biri olan İbrahim Erdem Yıldırım, 22 yıllık tecrübesiyle börek yapmanın sırlarını paylaştı. Bolu usulü börek yapmanın püf noktaları, deneyimli aşçılar tarafından kuşaktan kuşağa aktarılır. Bu püf noktalarına dikkat ederek, siz de enfes bir Bolu böreği yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1/2 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 3 kahve fincanı beyaz peynir
  • 1 kahve fincanı ılık süt
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
börek2

Peynirli Börek Tarifinin Yapılışı:

• Yufkalar kesilerek 4 eşit parçaya bölünür, elde edilen 8 parça yufka eritilmiş tereyağı ile yağlanır.

• Peynir, kıyılmış maydanoz, yumurta ve süt karıştırılarak bulamaç kıvamında harç hazırlanır.

• Bu harç, kesilip yağlanmış yufka parçalarının geniş kenarlarına yayılır.

• Yufkalar harç ile birlikte fazla sıkmadan sarılır ve açılmaması için uç kısımları hafifçe ıslatılır.

• Sarılan börekler bir kaba yan yana dizilir, 10 dakika bu şekilde bırakılır.

• Tavaya 1/2 su bardağı zeytinyağı konarak ateşe oturtulur.

• Yağ kızınca börekler şekilleri bozulmadan tavaya konur ve her iki yanında kızartılır.

• Pişen böreklerin yağı iyice süzülüp, servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.

• Afiyet olsun…

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Bolu usulü nefis börek işte böyle yapılır: 22 yıllık tecrübeden püf noktalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir