Lahana Turşusunun Püf Noktaları: Bolulu Turşucular Böyle Yapıyor

lahana turşusu1

Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerinden biri olan turşu, hem sağlık açısından faydalı olması hem de damak tadımıza hitap etmesiyle bilinen bir yiyecektir. Bolu’nun ünlü turşucuları ise, lahana turşusuna özel bir lezzet katmak için sıradışı bir tüyo kullanıyor. İşte size Bolulu turşucuların sırrı: lahana turşusuna lezzet veren pratik ipuçları!

lahana tursusu2

Turşu Yapımı İpuçları:

Doğru Lahanayı Seçin

Turşunun lezzeti, seçilen lahananın kalitesine bağlıdır. Bolulu turşucular, en kaliteli lahanaları seçerek turşularına özel bir lezzet katıyorlar. Sert, beyaz ve taze lahana tercihi önemlidir.

Lahanayı İncecik Dilimleyin

Lezzetli lahana turşusu için lahanayı incecik dilimleyerek turşunun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Bolulu turşucular, lahanayı ince ve uzun dilimler halinde kesiyorlar.

Turşu Tuzunu Doğru Ayarlayın

Turşunun lezzeti, tuz oranına bağlıdır. Tuz oranı yüksek olan turşular, daha lezzetli ve dayanıklı olur. Bolulu turşucular, turşu tuzunu doğru ayarlayarak, turşularının lezzetini arttırıyorlar.

Sarımsak ve Limon Kullanın

Turşunun lezzeti, kullanılan baharatlara ve malzemelere bağlıdır. Bolulu turşucular, turşularına sarımsak ve limon ekleyerek, özel bir lezzet katıyorlar.

Turşuyu Uzun Süre Bekletin

Turşunun lezzeti, bekletme süresine bağlıdır. Bolulu turşucular, turşularını uzun süre bekleterek, özel bir lezzet elde ediyorlar.

Lahana Turşu Tarifi Malzemeleri ve Hazırlanışı:

  • 1 büyük lahana
  • 1 litre üzüm sirkesi
  • Bir baş sarımsak
  • Su ve tuz

Lahana Çok Küçültülmemelidir

Lahanalar bir gece önceden dış yaprakları soyulur ve göbeği çıkarılarak parçalara bölünür. Çok küçültülmemelidir. Büyük bir tepsi içerisinde lahanalar tuz ile bir güzel ovalanır. Üzerine küçük bir tepsi kapatılarak ağırlık konur ve bekletilir. Sabahında sarımsakları soyup hazırlamak gerekir.

Turşu Böylece 10 Gün Sonra Hazır Olur

Sirkeyi turşu yapılacak kavanoza konur, içerisine sarımsaklar atılır, üzerine lahanalar yerleştirilir. Yukarı çıkmaması için ağırlık konur. Üzerini bastıracak kadar su ilave edilir. Kapağı kapatılır ve 10 gün sonra turşu hazır olur. Daha çabuk olması için önceden lahanalar haşlanabilir. Afiyet olsun!

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lahana Turşusunun Püf Noktaları: Bolulu Turşucular Böyle Yapıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir