Mutlaka Yenilmesi Gereken Lezzet: Bolu Böreğinin Geleneksel Sırları

börek2

Bolu böreği, Türk mutfağının özel lezzetlerinden biridir. İşte sizi, nefis Bolu böreği yapımının adım adım tarifiyle buluşturuyoruz.

Malzemeler:

  • Yufka Hamuru
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı soda
  • Yarım demet taze soğan
  • Tuz, karabiber
börek 1

Yapılışı:

  1. Öncelikle iç harcı için beyaz peyniri ufalayın ve ince doğranmış taze soğanları ekleyin. Karışıma tuz ve karabiberi de ilave edin.
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, sıvı yağ, yumurta, süt ve sodayı iyice çırpın.
  3. Yufka hamurlarını tezgahın üzerine serin ve üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan sürün.
  4. İlk yufkayı rulo halinde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  5. Üzerine peynirli iç harcı ekleyin ve kalan yufkaları aynı şekilde sıvı karışım ile sırayla aralara serip, rulo şeklinde devam edin.
  6. Bolu böreğinin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan Bolu böreğini dilimleyerek sıcak servis yapın.

Misafirlerinizin ve sevdiklerinizin damaklarında unutulmaz bir lezzet bırakacak Bolu böreği tarifini mutlaka deneyin!

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mutlaka Yenilmesi Gereken Lezzet: Bolu Böreğinin Geleneksel Sırları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir