Soyu Osmanlı Mutfağına Dayanan Aşçıdan Parmaklarınızı Isırtacak Oğmaç Çorbası Tarifi

Oğmaç çorbası tarifi

Ev Yapımı Oğmaç Çorbası: Geleneksel Lezzetin Sırları

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan oğmaç çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde sizi içten içe ısıtacak harika bir seçenek. Küçük hamur parçacıklarıyla zenginleşen bu çorba, hem kolay yapımıyla dikkat çekiyor hem de damakta bıraktığı lezzetle unutulmaz oluyor. Peki, bu yöresel lezzeti evde nasıl hazırlayabiliriz?

Oğmaç Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • İsteğe bağlı haşlanmış nohut
  • 1.5 litre sıcak su
  • Karabiber ve tuz

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar tuz ve su

Hazırlık Aşaması

  1. Hamur malzemelerini bir araya getirerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan, arpa şehriye büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Eğer hamurunuz ele yapışırsa, üzerine biraz un serpebilirsiniz.
  3. Küçük soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  4. Salçaları, baharatları ve isteğe bağlı olarak nohutu ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin.
  5. Sıcak suyu ekledikten sonra kaynamasını bekleyin.
  6. Kaynadıktan sonra hazırladığınız hamur parçalarını çorbaya ekleyin.
  7. Orta ateşte hamurlar pişene dek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın.
  8. Nane ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Oğmaç Çorbası ve Farklı Sunum Önerileri

Türk mutfağında yoğurtlu çorbalar oldukça popülerdir. Eğer farklı bir lezzet denemek isterseniz, oğmaç çorbasını yoğurtla da hazırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, helle çorbası, erişte çorbası ya da kırık mısır çorbası gibi farklı yöresel çorbaları da deneyebilirsiniz.

Kalori Bilgisi

Eğer diyet yapıyorsanız ve kalori hesabı yapıyorsanız, bir porsiyon oğmaç çorbasının yaklaşık olarak 168 kalori olduğunu bilmelisiniz.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Soyu Osmanlı Mutfağına Dayanan Aşçıdan Parmaklarınızı Isırtacak Oğmaç Çorbası Tarifi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir