Paralimpik Judo Milli Takımı, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası öncesinde Kastamonu’da kampa girdi.
Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen hazırlık çalışmaları, 34 sporcunun katılımıyla Teknik Direktör Haldun Efemgil önderliğinde sürdürülüyor.
Sakatlanan sporcuların en kısa sürede takıma yeniden kazandırılması için çalışan fizyoterapist Meliha Göçer ve masör Anıl Yalçın, sporcuları sürekli destekleyerek tedavi süreçlerini yönetiyor. Yaralanmalar, sakatlanmalar veya kasılma gibi durumlarda sporculara anında müdahale etmek için birlikte görev yapıyorlar.
Meliha Göçer, 3 yıldır Paralimpik Judo Milli Takımı’nda fizyoterapist olarak görev yaptığını belirtti. Son olarak Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda görev aldığını ifade eden Göçer, “Orada güzel dereceler elde ettik. Şu an önümüzde dünya şampiyonası var, inşallah orada da güzel sonuçlar elde edeceğiz.” dedi.
Göçer, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nın ardından iki sporcunun ameliyat olduğunu aktararak, “Bu sporda sakatlanmalar olabiliyor. Bizim buradaki asıl görevimiz bu tür olaylarda erken müdahale etmek. Antrenman öncesinde sporcuların sargılarını yapıyoruz. Antrenman içerisinde de ani bir sakatlığa karşı tetikte oluyoruz. Antrenmanlar bittikten sonra dinlenme zamanında masör arkadaşım Anıl herkesi masaja alıyor, ben de tedavilerime devam ediyorum.” şeklinde konuştu.
Meliha Göçer, ekibin çok uyumlu çalıştığını vurgulayarak, “Ben bu sporcularla 3 yıldır beraberim. Her geçen gün üzerine bir şeyler koyarak devam ediyorlar. Burada antrenörlerimiz, sporcu kardeşlerimiz ve sağlık ekibi olarak bir aile gibi olduk. Sporcular madalya aldığında biz de kendimizi madalya almış kadar mutlu hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Takım olarak Dünya Şampiyonası’nda başarılı olmayı hedeflediklerini belirten Göçer, “Umarım tüm emeklerimizin karşılığını alacağımız sağlıklı bir şampiyona geçiririz. Sporcularımız görme engelli olduğu için başardıkları şeyin çok daha değerli olduğunu düşünüyorum. Onlar derece yaptığında biz de çok mutlu oluyoruz. Hedefimiz sporcularımızı fiziksel olarak en üst seviyeye çıkarmak ve sakatlıksız bir şekilde şampiyonaya uğurlamak.” dedi.
Masör Anıl Yalçın, uzun yıllar çeşitli futbol kulüplerinde görev aldıktan sonra judo milli takımında masörlük yapmaya başladığını ifade etti. Yalçın, “Sağlık ekibi olarak mevcut sporcu sakatlıklarını en aza indirmek ve yeni sakatlıkların oluşmasını önlemek amacıyla koruyucu ve destekleyici çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.
(Haber Merkezi)