Pursaklar Belediyesi’nden Aile Yılı Etkinlikleri
Pursaklar Belediyesi, ‘2025 Aile Yılı’ kapsamında her yaştan vatandaşa yönelik etkinlikler düzenledi. Bu yıl, çocuklardan gençlere, büyüklere ve yaşlılara kadar herkes için özel programlar yapıldı.
4. Pursaklar Çocuk Şenliği
Çocuklara yönelik olarak düzenlenen 4. Pursaklar Çocuk Şenliği, üç hafta boyunca ilçenin farklı mahallelerinde gerçekleştirildi. Bu etkinliklerde çocuklar, sıcak havaların tadını çıkararak eğlenceli aktivitelerle/öğrenim ile dolu bir hayata adım attılar. Şenlikler, çeşitli gösteriler, interaktif oyunlar ve yarışmalara sahne oldu. Oyun gruplarında eğlenen çocuklar, alana gelenlere patlamış mısır ve pamuk şekeri ikram edildi.
Pursaklar 2. Tiyatro Günleri
Pursaklar Belediyesi, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif gelişimini desteklemek amacıyla Pursaklar Devlet Tiyatrosu’nda 2. Tiyatro Günleri düzenledi. Bu etkinlikte, Pursaklar Belediyesi Tiyatro Atölyesi kursiyerleri, farklı tiyatro gösterileri sergiledi. Sahne alan kursiyerlerin performansları, izleyicilerden büyük takdir topladı.
Ev Hanımlarına Yönelik Kültür Gezileri
Pursaklar Belediyesi, ev hanımlarına kültür gezileri düzenleyerek, kadınların doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri keşfetmesini sağlıyor. Bu geziler, ilçenin çeşitli mahallelerinden katılım gösteren kadınlarla gerçekleştiriliyor. Böylece, ev hanımları tarih ve kültürle dolu mekanları yakından tanıma fırsatı buluyor.
2025 Aile Yılı’nda Sosyal Etkinlikler
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 2025 Aile Yılı’nın önemine dikkat çekerek, “Her yaştan vatandaşımızın sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden faydalanması için etkinlikler düzenledik. Çocuklarımız için düzenlediğimiz şenliklerde onların neşesine ortak olduk, yüzlerindeki tebessüm bizim için en büyük mutluluk kaynağı oldu. Gençlerimize tiyatro gösterileriyle sanatı sevdirdik, onların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunduk. Ev hanımlarımıza kültür gezileriyle tarihimize, medeniyetimize ve kültürel zenginliklerimize tanıklık etme fırsatı sunduk. 2025 Aile Yılı, gönülleri birbirine daha çok yaklaştıran, aile bağlarını güçlendiren bir yıl oldu. Hep birlikte, daha güçlü bir aile, daha güçlü bir Pursaklar için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
(Haber Merkezi)