Bolu pazarının nabzı tutuldu, bir aylık masraf ne kadar tutar?

featured

Yaz mevsimi yerini sonbahara bırakırken Türkiye ekonomisinde yine değişkenlikler mevcut. Faiz artırımları, dövizdeki hareketlilik, borsadaki yükseliş tüm bu sebepler genellikle belirsizliğe yol açmakta.

Peki sebze meyve halinde durum nasıl? Köroğlu Gazetesi Bolu pazarının nabzını tuttu. Bir aylık pazar masrafı ortalama ne kadara mal oldu?

Pazarda fiyatlar haftalardır sabit kalıyor. Fiyatların yükselmemesi bir yandan sevindirirken diğer yandan ekonomik olarak zorlamaya devam ediyor.

EN TEMEL ÜRÜNLERLE MASRAF EN AZ BİN 500 TL

Biz de pazar alışverişi yaptık, en temel sayılabilecek sebze ve meyveleri 1 kilo alarak ne kadar tutacağını hesapladık:

Domates 15, salatalık 20, patlıcan ve kabak 20, fasulye 50, biber ve dolmalık biber 25, patates 16, soğan 10, meyve olarak ise toplamda 80 lira ile çilek ve muz aldık. Hepsi 281 lira tuttu. Salatalık malzemesi olarak ise havuç, kıvırcık ve mor lahana aldık, toplamda 70 lira tuttu. Yani 1 kilo olarak aldığımız en temel sebze ve meyveler 351 lira tuttu. Bu demek oluyor ki bir aylık Pazar masrafı en az bin 500 liraya mal oluyor.

DİĞER ÜRÜNLER DE EKLENDİĞİNDE 2 BİN 832 LİRAYA TEKABÜL EDİYOR

Öte yandan daha alınacak birçok sebze ve meyve varken, 4 kişilik bir aileye 1 kilo alınan ürünler yeterli gelmiyor. Bununla birlikte pırasa, barbunya mantar, limon, maydanoz, nane, dereotu, yeşil soğan, ıspanak, kiraz, şeftali, üzüm, elma ve karpuz gibi ürünleri hesaba kattığımızda 357 liralık bir tutar oluşuyor. En temel ihtiyaçlara bu ürünleri de kattığımızda 1 kilo üzerinden haftalık 708 liraya ulaşıyoruz. Bu da aylık en az 2 bin 832 liraya tekabül ediyor.

Havuç 30, pırasa 20, barbunya ve brokoli 50, börülce 75,mantar 60, limon ise 20 lira, çeri domatesi 45, bamya 100 liraya kadar yükseliyor.

Roka, tere, maydanoz, nane, kuzukulağı, dereotu 10 lira, yeşil soğan 15, ıspanak 20, kıvırcık 25, göbek marul ise 30 lira.

Kiraz ve incir 50 lira, kayısı ve ejder meyvesi 60, şeftali, erik ve üzüm 35, böğürtlen ve kivi 70, elma 25, armut ve avokado 30, kavun 20, karpuz ise 12 lira.

Sarımsak da fiyat yine değişmedi; çeşidine göre 30 liradan başlıyor 100 liraya kadar yükseliyor.

TURŞULUK SALATALIKLARA AKIN ETTİLER

Turşuluk salatalıklar da yaklaşık iki haftadır tezgahlarda. Turşu kurmak isteyen vatandaşlar tezgahlarda bir hayli yoğunluk oluşturdu. Alışveriş yapan bir vatandaş da salatalıkları çok güzel bulduğunu, içinde domates ve biber de olan 5 kiloluk turşu kuracağını ve kilosunu 25 liraya aldığını söyledi. Turşuluk salatalıkların fiyatları büyüklüğüne göre değişiyor; orta boy 35, en küçükleri ise 50 lira.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu pazarının nabzı tutuldu, bir aylık masraf ne kadar tutar?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir