DERİCİLER EPDK İLE GÖRÜŞECEK

Türkiye’de deri üretiminin önemli bir kısmını karşılandığı Gerede Deri Sanayi’nde işadamları, deride kullanılan yağların EPDK tarafından izne bağlanmasının ardından sıkıntılar yaşamaya başladı. Dericiler toplanarak EPDK başkanı ile görüşecek.

Gerede Deri Sanayi’nde kullanılan yağların kaçak mazotçuluğun önüne geçilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından izne tabi tutulması deri üretiminde bir takım sıkıntıların yaşanmasına neden oldu.

Türkiye Deri Sanayicileri Derneği’nin son genel kurulunda Gerede’deki dericilerin gündeme getirdiği yağ konusu için adımlar atılmaya başlandı. Gerede’deki dericiler, EPDK’dan randevu alarak Türkiye Deri Sanayicileri Derneği (TDSD) Başkanı Erdal Matraş ile birlikte EPDK Başkanı Hasan Köktaş’ı yaşanan sıkıntının çözümü için ziyaret edecek.

Ankara’ya gideceğiz

TDSD Başkanı Erdal Matraş, konuya ilişkin olarak, “Sektörün kullandığı deri yağlama müstahzarları genel kurulda ele alınan önemli konulardan biriydi. Önce Maliye Bakanlığınca ÖTV uygulamasına tabi tutulan bu ürün, şimdi de EPDK tarafından izne bağlanmış durumda. Yeni yasal düzenleme üzerinde inceleme yaptırdık ve EPDK Başkanı’ndan randevu talep ettirdik. İlk fırsatta sorunun çözümü için Ankara’ya gideceğiz.”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DERİCİLER EPDK İLE GÖRÜŞECEK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir