Gram altında flaş seviye yolda: 3 uzman tek rakam verdi!

featured

Yılbaşı sonrasında sürekli olarak değer kazanan gram altında hedef büyümeye devam ediyor.

Dolar/TL kurundaki artışlara bağlı olarak gram altın rekor kırdı. Gelecek dönemde altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketlerinin devam etmesi beklenirken enflasyondan korunmak isteyen yerli yatırımcı altını tercih etmeye devam ediyor.  Gram altını kazanç bakımından yüzde 41,75 ile Euro, yüzde 39,39 ile dolar takip ediyor.  Ons altın son dönemlerde yatay seyir izlemesine rağmen 2023 yılının ilk yarısında yüzde arttı. 

ALTIN HER AN 1.800 TL SEVİYELERİNİ GÖREBİLİRDEDİLER

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre; Yılın ilk yarısında Yatırımcısına en çok altın kazandırdı. Yıla 1.106 TL seviyesinden başlayan gram altın yüzde 46 artışla bugün 1618 TL seviyesini gördü. Gram altında yılsonuna kadar 1.750- 1.800 TL aralığı test edilebilir ancak kısa vadede bir geri çekilme öngörüyorum. Kısa vadede dolar TL kuru takip etmekte fayda var dolar TL kuru nereye gram altın oraya 24 TL seviyesine kadar gerileyen dolar TL kurumda gram altın 1550 TL seviyesine kadar sarkabilir.

BU SENE ALTIN ALAN KAZANDI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise şu açıklamaları yaptı: Yılın ilk yarısında yatırımcısına en çok altın kazandırdı. Yılın ilk yarısında şampiyon altın oldu gram altın 1106 TL seviyesinden yıla başlamıştı. Bugün 1603 TL seviyesini gördü gramın da yatırımcısına 494 TL kazandırdı. Yılbaşı’nda 10.000 TL karşılığında gram altına alan bugün parasına 14.619 TL yaptı. Buda yüzde 46 altılık bir değer artışı.

”KISA VADEDE GERİ ÇEKİLME OLABİLİR” İDDİASI

Özellikle son birkaç haftadır Merkez Bankası’nın faiz kararından dolayı dolar/TL kurumda yaşanan agresif yükselişler gram altını pozitif yönde etkiledi yılın kalan yarısında yine yatırımcısını yüzünü güldürmeye devam edecek gram altında yılsonuna kadar 1.750- 1.800 TL aralığı test edilebilir ancak kısa vadede bir geri çekilme öngörüyorum kısa vadede dolar TL kuru takip etmekte fayda var dolar TL kuru nereye gram altın oraya 24 TL seviyesine kadar gerileyen dolar TL kurumda gram altın 1550 TL seviyesine kadar sarkabilir özellikle 24 TL karşılığı dikkat edilmeli.

Yılın kalan sürecinde ons tarafını takip edeceğim altının ons fiyatı 2000- 2.250 dolar seviyesine kadar yükselebilir yılın ilk yarısında dolar TL kurudan destek gören gram altın yılın kalan yarısında olsa altından destek görmesini bekliyorum.

SULAR BİR SÜRE DAHA DALGALI OLACAK

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı şöyle konuştu: Gram altın yeni rekorlar kırarken, global tarafta dolar endeksinin güçlü duruşu ile ons altında kararsız bir seyir izliyoruz. Teknik olarak; gram altında 1550 – 1650 TL bandının içinde kaldıkça yatay hareketi takip edeceğiz. 1550 TL altında alım fırsatı doğabilir. 1650 TL üzerine ise çıkmak için zorlanabilir. Ons altında ise satış baskısının devam ettiğini unutmayalım. Tüm bunlar gram altında suların bir süre daha dalgalı olmasına yol açabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gram altında flaş seviye yolda: 3 uzman tek rakam verdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir