Hem Vakitten Hem Nakitten Tasarruf: Bolu’ya 54 Milyar Liralık Yatırım!

Güney Çevre Yolu Açılışı 2

Bolu’nun ulaşım ağını genişletme ve trafik sıkışıklığını çözme hedefiyle inşa edilen Güney Çevre Yolu, görkemli bir törenle hizmete girdi.

STRATEJİK NOKTA VURGUSU

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, yolun açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada, Bolu’nun İstanbul ve Ankara arasında stratejik bir geçiş noktası olduğunu ve bu sebeple ciddi bir transit trafik yükü taşıdığını belirtti. Hızla gelişen sosyo-ekonomik yapının beraberinde artan şehir içi ve şehirlerarası ulaşım ihtiyacını karşılamak için yapılan yatırımların büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı.

Guney Cevre Yolu Acilisi 1

54 MİLYAR LİRA YATIRILDI

Bakan Yardımcısı Boyraz, 2002 yılından bu yana Bolu’nun ulaşım ve altyapısı için toplamda 54 milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı. Bu kapsamda Bolu’nun komşu illeri olan Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, Düzce, Karabük, Çankırı ve Zonguldak ile bölünmüş yollarla bağlandığını ifade etti.

ŞEHİR TRAFİĞİNE ÇÖZÜM

Şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için atılan adımlardan biri olan Bolu Güney Çevre Yolu’nun 7 milyar 641 milyon lira proje bedeliyle devam ettiğini aktardı. Bu yolun, 30 metrelik 1 köprü ve 2 hemzemin kavşakla donatılarak 2,9 kilometrelik bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standartlarında inşa edildiğini belirtti.

VAKİTTEN VE NAKİTTEN TASARRUF

Boyraz, Güney Çevre Yolu’nun Bolu’nun önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayarak, Göynük ve Mudurnu gibi bölgelerle kent merkezini doğrudan bağlayarak ulaşım süresini 15 dakikadan 2 dakikaya indirdiklerini açıkladı. Bu önemli adımın yıllık 205 milyon lira tasarruf sağlayacağını ve çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu 2 bin 748 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağını belirtti.

HİZMET SİYASETİ VURGUSU

Boyraz, “Biz hizmet için siyaset yapıyoruz ki şehirlerimiz, ülkemiz gelişsin, vatandaşlarımız geleceğe güvenle bakabilsin” diyerek hizmet odaklı siyaset anlayışını vurguladı. Güney Çevre Yolu’nun Bolu’nun ulaşım altyapısını güçlendirdiği ve bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağladığına dikkat çekti.

(Haber: Hüseyin Calp)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hem Vakitten Hem Nakitten Tasarruf: Bolu’ya 54 Milyar Liralık Yatırım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir