KASTİ Mİ?

04 Ağustos 2012 Cumartesi günü itibariyle deri sanayinden arıtma tesisine giden kolektör hattının bakım ve temizliğine gerek duyulması nedeniyle Gerede Deri Sanayi’nde üretim durduruldu.

05 Ağustos 2012 Pazar günü itibariyle kolektör hattında çalışmalara başlanıldı. Hattaki pis suyun tıkanma nedeniyle arıtma tesisine çok yavaş ilerlemesi Gerede’de kötü kokunun yayılmasına neden oluşunun yanında ilçe ekonomisini de olumsuz etkiledi. Bu nedenlerden ötürü 24 Ağustos 2012 tarihine dek 20 gün üretimin durdurulduğu Deri Sanayi’nde, fabrikalar içersindeki dolapların kesinlikle çalıştırılmamasına, üretimin durdurulmasına Başkanlığını Gerede Kaymakamı Arslan Yurt’un yaptığı Deri Organize Sanayi Yönetim Kurulu tarafından karar verildi.

EKONOMİYE DARBE

Arıtmaya pis suyun aktarılmasını sağlayan kolektör hattında uzman ekiplerce yapılan temizleme çalışmaları yaklaşık 1 haftadır devam ediyor. Teknolojiden istifade edilerek yapılan hat temizleme çalışmalarında kanala gönderilen robot cihaz kanaldaki tıkanan bölgeleri tespit ediyor. Daha sonra uzman ekipler tıkanan bölgeleri vidanjör yardımıyla temizliyor.

Dün yapılan kolektör hattındaki temizleme çalışmalarında ekipler büyük şokla karşılaştılar. Hattın üzeri tamamen kapalı olmasına karşın, pis suyun arıtma tesisine gitmesini engellemek üzere rögar kapağının açılarak içeriye büyük ebatlarda parçalar atıldığı gözlendi. Büyük uğraşlarla çıkarılan bu eşya parçalarının suyun arıtma tesisine gitmesini engellediği ve muhtemelen bilinçlice atıldığı tahmin ediliyor.

Suyun ilerlemesindeki en büyük etken olan ve rögar kapağı açılarak bilinçlice atılan bu eşya parçaları nedeniyle Gerede ekonomisi büyük zarar gördü. 20 gün Gerede ekonomisinin bel kemiği Deri Sanayi’nde duran üretim nedeniyle ekonomik anlamda uğranılan zarar Milyon TL’ler ile ifade ediliyor.

Ayrıca Deri Organize Sanayi Yönetim Kurulu’nun aldığı karar gereği, Deri OSB Arıtma tesisine satın alınacak iki adet dekantör ve yedek ünitelerle tesisin hem daha ekonomik işletimi, hem de çevreye daha da duyarlı hale getirilmesi sağlanacak. Deri OSB arıtma tesisine yapılacak bu ilave yatırımların maliyeti 800.000 TL olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KASTİ Mİ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir