Merkez Bankası Reeskont Kredi Limitini 3 Milyar Liraya Yükseltti

merkez bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ülkenin ihracatını desteklemek amacıyla reeskont kredileri konusunda önemli bir adım atmış bulunuyor. Bu çerçevede, TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre, günlük ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi limiti, daha önce 1,5 milyar TL seviyesinde olan sınırdan 3 milyar TL’ye yükseltildi.

TCMB, bu kararı alırken ihracatı teşvik etmek ve ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla reeskont kredilerine yönelik koşulları daha da iyileştirmeyi hedefliyor. Temmuz ayında yapılan değişikliklerle yüzde 30 ilave döviz satış şartı ve önden döviz satış şartı gibi kısıtlamaları kaldırmış ve krediye erişim şartlarını kolaylaştırmıştı. Şimdi ise günlük kredi kullandırım limitini 3 milyar TL’ye yükselterek, ihracatçılara daha fazla destek sağlamayı amaçlıyor.

Sunulan Destekler Katlanarak Artacak

Nisan ve Mayıs aylarında günlük ortalama 300 milyon TL düzeyinde seyreden reeskont kredileri kullanımları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 20 Temmuz tarihindeki limit artış kararı sonrasında hızla yükseldi ve günlük ortalama 1,5 milyar TL seviyelerine ulaştı. Bu limit artışı ile birlikte ihracatçılara sunulan finansman kolaylıkları genişlemiş ve ihracat performansına önemli bir ivme kazandırılmıştı.

Ancak TCMB’nin şimdi aldığı yeni kararla, reeskont kredilerinin günlük kullanımının 3 milyar TL’ye uzatıldı. Bu, ihracatçılara sağlanan destek ve finansman kolaylığının daha da artacağı anlamına da geliyor. Türkiye’nin dış ticaretine canlılık katma ve ekonomik büyümeyi destekleme hedefi doğrultusunda atılan bu adım, ekonominin dengelenmesi ve kalkınması açısından önemli bir role sahip.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Merkez Bankası Reeskont Kredi Limitini 3 Milyar Liraya Yükseltti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir