Türk Metal Sendikası İle MESS Anlaşma Sağladı: Bolu’da İşçiler Büyük Kazanım Elde Etti!

Bolu Arçelik Fabrikası Eylemleri

Türk Metal Sendikası ve MESS, Görüşmeleri Tamamladı

Türk Metal Sendikası, 28 Eylül 2023 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin büyük kazanımlarla tamamlandığını açıkladı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, MESS ile yapılan anlaşmanın detaylarını paylaştı. İlk 6 aylık zam oranının yüzde 105,01 olduğunu belirten Kavlak, Cumhuriyetin 100. Yılında yüzde 100’ü aşan bir zam elde ettiklerini ifade etti.

Toplu İş Sözleşmesi Karar Bağlandı

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, 26 Eylül 2023’te başlayan ve 150 bin işçiyi ilgilendiren Grup Toplu İş Sözleşmesi için 17 Ocak 2024’te MESS Genel Merkezi’nde yapılan oturumda anlaşma ile sonuçlandı. Daha önce yapılan oturumlarda grev kararı alınmış ve taraflar arasında yapılan üç oturumda sonuç alınamamıştı.

Yapılan Anlaşmanın Detayları Açıklandı

Yapılan anlaşmaya göre, Türk Metal Sendikası ilk 6 ay için yüzde 98, yıllık ise yüzde 157,4 oranında zam elde etti. Sosyal yardımları da eklediğinde ilk 6 ay zammı yüzde 105,1 oldu. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Verdiğimiz sözü tuttuk. Tüm üyelerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Anlaşmanın ardından Bolu’da bulunan Arçelik Pişirici Cihazlar İşletmesi’nde çalışan işçiler, uzun süren eylemlerinin ardından elde ettikleri zam sevincini davul-zurna ve meşalelerle kutladı.

(Haber: Hüseyin Calp)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Metal Sendikası İle MESS Anlaşma Sağladı: Bolu’da İşçiler Büyük Kazanım Elde Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir