VATANDAŞ TALİH KUŞU KOVALIYOR

Yılbaşı gecesi çekilişi gerçekleşecek Milli Piyango yılbaşı biletleri tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de satılmaya başlandı. Geredeli vatandaşlar da talih kuşunun bu kez kendilerine konacağı ümidiyle biletlere akın etmeye başladı.

Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa sunuldu. Tarihinin en büyük ikramiyesini 45 milyon lira ile bu yıl verecek Milli Piyongo’nun, satış gişelerine ve seyyar bayilere vatandaşlar ilk günden büyük ilgi gösterdi. Gerede’de de ülke genelinde olduğu gibi seyyar biletçilere ilgi bir hayli yoğun. Burada satış yapan seyyar biletçi Mehmet Özdemir, “Satışlar çok güzel harika gidiyor” dedi.

Biletlere büyük bir talep olduğunu ifade eden Özdemir, “Yoğunluktan memnunum. Üç saatte 150’ye yakın çeyrek bilet sattım” diye konuştu.

Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 5 adet 500 bin lira, 10 adet 200 bin lira, 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 2 bin lira ve 300 adet de bin lira verecek.

Öte yandan İdare, 400 adet 500 lira, bin adet 350 lira, 8 bin adet 250 lira, 40 bin adet 150 lira, 200 bin adet 120 lira, 800 bin adet 80 lira verecek. Umudunu piyangoya bağlayanların 2 milyonu, yılbaşı gecesi amorti ile yetinecek. 45 milyon liralık büyük ikramiyeyi kıl payı kaçıran 63 kişiye de teselli ikramiyesi olarak 45 bin lira ödenecek.

Böylece yılbaşı özel çekilişinde 3 milyon 50 bin 182 adet ikramiye dağıtılacak. Toplam ikramiye tutarı da 242 milyon 85 bin lira olacak.

Yılbaşı özel çekilişinde biletlerin tümünün satılmaması durumunda, büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek. Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesinin tam bilete çıkması halinde bu, Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olacak.

GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

Kağıdın dokusunda, yuvarlık içerisinde Milli Piyango amblemli fligran olup ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kağıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık (ultra viole) altında görülebilen uzunluğu en az 3 milimetre olan parlayan ve kesin çizgiler şeklinde mavi ve sarı renkli görünmez elyaf da bulunuyor.

Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini “Milli Piyango” yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip bulunuyor. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor.

Milli Piyango İdaresi verilerine göre, bu yılbaşı çekilişinde 45 milyon liraya yükseltilen büyük ikramiye, son 20 yılda 1.500 kat artış gösterdi. Milli Piyangonun yılbaşı büyük ikramiyesi, bugünkü kurlarla döviz bazında yaklaşık 25 milyon dolara ulaşıyor. Bu rakam son 20 yılın döviz bazında da en yüksek ikramiyesi olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
VATANDAŞ TALİH KUŞU KOVALIYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir