Ankara’nın Pursaklar ilçesinde vatandaşları yerli, milli ve organik ürünlere teşvik etmeyi amaçlayan Pursaklar Belediyesi, Abadan Bal Ormanı’nda sezonun bal hasadını başlattı.
Pursaklar Belediyesi, tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla daha önce ücretsiz fide ve yerli tohum dağıtımı gerçekleştirmişti. Bu kapsamda Abadan Bal Ormanı’nda bulunan 300 arılı kovanda da bal üretimi sürdürülüyor.
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, kovanları yerinde inceleyerek özel koruyucu kıyafetler eşliğinde petekleri çıkardı.
“Bal projemizle hem arıcılığı destekliyor hem de doğal kaynaklarımızı en verimli şekilde değerlendiriyoruz”
Abadan Bal Ormanı’nın yüksek kaliteli havası ve zengin bitki örtüsüyle öne çıktığını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “PurBal üretim alanlarımızda bu yıl da arılarımızın bin bir çiçekten topladığı saf ve katkısız balımıza kavuştuk. Bal projemizle hem arıcılığı destekliyor hem de doğal kaynaklarımızı en verimli şekilde değerlendiriyoruz. Ürettiğimiz balları da ilçemizde yaşayan yetim ve muhtaç ailelere dağıtacağız. Arı gibi çalışmaya, üretmeye ve üreteni de desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
(Haber Merkezi)