Kocaeli’nin Derince ilçesinde kiraladıkları otomobilin anahtarını kopyalayarak çaldıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 31 Ağustos’ta Derince’de bir kiralık otomobilin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti.
Yapılan incelemelerde, şüphelilerin araç kiralama firmasından kiraladıkları otomobilin anahtarını bir cihazla kopyalayarak, GPS takip cihazı yerleştirdikleri aracı teslim edilmesinin ardından çaldıkları belirlendi. Şüphelilerin kimlikleri tespit edildi ve M.B.K. (41) ile Ö.S. (33), İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.
Şüphelilerin iş yerinde gerçekleştirilen aramada, şasi ve beyin okuma cihazı, araç anahtarlarını kopyalamaya yarayan cihaz, 3 çift sahte plaka, 3 çalıntı araç ruhsatı, farklı araçlara ait kopyalanmış 3 anahtar ve 11 kopyalamaya hazır ham araç anahtarı ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.B.K. tutuklanırken, Ö.S. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çalınan araç ise işlemlerin tamamlanmasının ardından sahibine teslim edildi.
(Haber Merkezi)