1. Haberler
  2. Genel
  3. Mevlid-i Nebi Haftası 1 Yıl Boyunca Kutlanacak

Mevlid-i Nebi Haftası 1 Yıl Boyunca Kutlanacak

mevlid i nebi haftasi 1 yil boyunca kutlanacak 6arxrlSU.jpg

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi’nin 1500. yılı vesilesiyle yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında etkinlikler düzenleneceğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, Mevlid-i Nebi Haftası Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve davetliler katıldı. Program, ilahilerle başladı; Kuran-ı Kerim tilaveti ve video gösterimiyle devam etti.

Etkinlikler Yurt İçi ve Yurt Dışında Yapılacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl Mevlid-i Nebi’nin sadece bir hafta değil, yıl boyunca anılacağını belirtti. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu sene Mevlid-i Nebi’yi 1 hafta değil, 1 yıl olarak ihya edeceğiz. ‘Doğumunun 1500’üncü yılında Alemlere Rahmet Hz. Muhammed’ temasıyla kapsamlı ve derinlikli etkinliklerde ihya edeceğiz. Bir yıl boyunca, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yurt içinde ve yurt dışında ulusal ve uluslararası çok çeşitli ve geniş katılımlı etkinlikler yapacağız. Amacımız, veladetinin 1500’üncü yıldönümünde, Peygamber Efendimizin rehberliğini yeniden hatırlamak, çağlar üstü örnekliğini milletimizin her bir ferdine ulaştırmak ve onun getirdiklerini yaşanan değerler manzumesi olarak tüm insanlığa teklif etmektir. Bu ulvi amaç doğrultusunda planlanan bütün etkinlikleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde tüm kurum, kuruluş ve STK’larla işbirliği ve eşgüdüm halinde gerçekleştireceğiz. Yurt içinde ve yurt dışında yıl boyunca devam edecek tüm programlar, bakanlıklarla, bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlarla, üniversitelerle, vakıf, dernek ve STK’larla, medya ve basın kuruluşlarıyla birlikte icra edilecektir.”

Yıl Boyunca Farklı Yaş Gruplarına Yönelik Programlar Hazırlanacak

Erbaş, yapılacak etkinliklerin toplumun her kesimini kapsayacağını ifade etti. Açıklamasında şunları kaydetti:

“Eğitim seminerlerinden bilgi yarışmalarına, dini yayınlardan sanatsal sergilere, hatıra ormanlarından kan bağışı kampanyalarına kadar pek çok alanda yıl boyu sürecek etkinlikler gerçekleştirilecektir. Örneğin; siyer temalı roman, hikaye, şiir, karikatür ve çizgi roman, kaligrafi, ebru, tezhip, hat gibi geleneksel sanatlar ile ilgili yarışmalarımız olacak. ‘Peygamber Sevdası’, ‘Peygamberimiz ve Merhamet’ gibi temalarla fotoğraf sergilerimiz olacak. Camilerde ve şehirlerin merkezi yerlerinde ‘Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500’üncü Yılı’na özel düzenli hadis derslerimiz olacak. Kimsesiz çocuklara, yaşlılara, engelli bireylere, mühtedilere ve özellikle genç mahkûmlara yönelik siyer eğitimlerimiz olacak. 81 ilde izci gençlerle birlikte ‘1500’üncü Yılında İzciler Peygamberin İzinde’ temalı izcilik kamplarımız olacak. Daha pek çok farklı proje, program ve uygulamanın yer alacağı ‘1500’üncü Yıl Etkinlikleri’, milletimizin, nesillerimizin ve tüm insanlığın Peygamber Efendimizi yakından tanımasına imkan sunacaktır.”

Açılış Programı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yapılacak

Mevlid-i Nebi Haftası’nın açılış töreni, 3 Eylül Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliği yapacağı bildirildi. Bu yılki temalardan biri de “Peygamberimiz ve Aile Ahlakı” olacak.

Kutlu Doğum Haftası 2017’de Mevlid-i Nebi Haftası Oldu

Kutlu Doğum Haftası, ilk olarak hicri takvime göre Mevlid Kandili ile eş zamanlı kutlanıyordu. 1989’dan itibaren çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen haftanın tarihi, 1994 yılında 20-26 Nisan olarak sabitlendi. Bu uygulama, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. 2017 yılında Ali Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığına atanmasının ardından etkinliklerin adı Mevlid-i Nebi Haftası olarak değiştirildi ve yeniden hicri takvime göre kutlanacağı duyuruldu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mevlid-i Nebi Haftası 1 Yıl Boyunca Kutlanacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip