1. Haberler
  2. Genel
  3. Zonguldak’ta Yufka Geleneği 500 Yıldır Sürdürülüyor

Zonguldak’ta Yufka Geleneği 500 Yıldır Sürdürülüyor

zonguldakta yufka gelenegi 500 yildir surduruluyor MgFLuN6J.jpg

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaklaşık 500 yıldır sürdürülen yufka ekmeği geleneği, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte mahalleli kadınlar tarafından imece usulü olarak devam ettiriliyor. Akşamdan hazırlanan hamur, ertesi gün taç davul üzerinde odun ateşiyle pişirilip yufka ekmeğine dönüşüyor.

Alaplı’nın Konak Mahallesi’nde kış hazırlıkları kapsamında, kadınlar gece saatlerinde yoğurdukları hamuru sabaha kadar dinlendiriyor. Sabah erken saatlerde bir araya gelen kadınlar, dinlenen hamuru parçalara ayırarak oklavayla açıyor. Açılan hamurlar, odun ateşiyle ısıtılan taç davul üzerinde pişirilip yufka haline getiriliyor.

Hazırlanan yufka ekmeklerinin kış boyunca tüketilmek üzere evlerde muhafaza edildiği belirtiliyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zonguldak’ta Yufka Geleneği 500 Yıldır Sürdürülüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip