Bolu’da Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, doğaya katkı sağlamak amacıyla yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu. Ağaçcılar Köyü mevkiinde gerçekleştirilen programa, Vali Abdulaziz Aydın da katıldı.
Etkinlik kapsamında Türk fındığı, ıhlamur, kuşburnu, kızılcık, yabani elma ve yabani erik türlerinden oluşan toplam 800 fidan dikimi yapıldı. Doğaya nefes olacak fidanlar, katılımcıların desteğiyle toprakla buluştu.

Programda konuşan Vali Abdulaziz Aydın, doğanın korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekerek, “Bugün burada toprakla buluşturduğumuz her bir fidan, sadece bir ağaç değil; geleceğe bırakılan en kıymetli mirastır. Ormanlar; hayatın kaynağı, doğal dengenin teminatı ve yarınlarımızın güvencesidir. ‘Türkiye’nin Gücü Orman’ anlayışıyla; yeşil vatanımızı korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Özellikle gençlerimizin doğa bilinciyle yetişmesi, bu mücadelenin en güçlü teminatıdır.” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen etkinlikte emeği geçen kurum ve kuruluşlar ile gönüllülere teşekkür edilirken, doğa bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların süreceği belirtildi.
(Haber: Sezai Ozan Dolgun)


















