1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gerede Ve Bolu’da Kurban Pazarı Nasıl

Gerede Ve Bolu’da Kurban Pazarı Nasıl

Gerede Ve Bolu'da Kurban Pazarı Nasıl

Gerede ve Bolu’da Kurban Bayramı öncesinde kurulan hayvan pazarında beklenen hareketlilik henüz yaşanmadı. Pazarda küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar alıcı beklerken, fiyatlar 12 bin liradan başlayıp 250 bin liraya kadar çıkıyor.

Satıcılar Pazara Erken İndi

Hayvan üreticilerinden Serkan Biçer, pazardaki durgunluğu değerlendirerek yer sıkıntısı nedeniyle hayvanlarını erkenden getirdiklerini ifade etti. Biçer, “Yoğunluk başlayacak. Bu seneki ümidimiz inşallah her seneye göre daha iyi olacak. Bolu, çoğu ile göre daha hesaplı. Küçükbaş hayvanlar 12 bin liradan 25 bin liraya kadar, toklular 17 bin ile 25 bin lira arasında, kuzular ise 12 bin ile 18 bin lira arasında satılıyor. Büyükbaş hayvanlar ise 80 bin liradan 250 bin liraya kadar var. Dün biraz yoğunluk vardı çünkü burası Bolu’nun ana pazarı. Alıcı da kararsız, satıcı da. Öyle büyük bir fiyat artışı yok. Karkas fiyatı neyse kurbanlık da o şekilde gidiyor” dedi.

“Geçen Seneye Göre Daha Hareketli Olmasını Bekliyoruz”

Pazara erken gelen bir diğer üretici Sezgin Çakır da, “Arkadaşın dediği gibi, yer sıkıntısından dolayı erkenden geldik. Müşterilerimizi bekliyoruz. Önümüzdeki hafta daha yoğun olur. Talebimiz var. Geçen seneye göre biraz daha hareketli olmasını bekliyoruz. İnşallah daha iyi olur. Koç, koyun, keçi grubundan satışlarımız var. Müşterilerimize kesim hizmeti de sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Alıcılar Temkinli Yaklaşıyor

Pazarda küçükbaş kurbanlık bakmaya gelen Selami Macar ise fiyatların geçen yıla göre arttığını dile getirerek, “Kurban bakmak için geldim. Eğer cebime uygun hayvan bulabilirsem almayı düşünüyorum. Beklentimiz 10 bin lirayla 15 bin lira arası ama bu sene 20-25 bin lira civarında. Kurbanlar bu sene biraz daha farklı. Ne yapacağız bilmiyorum, herhalde ufaklardan bir tane alacağız, nasip olursa. Geçen sene de küçükbaş kesmiştim, 8 bin liraya almıştım. O hayvan bu sene 15 bin lira olmuş gibi görünüyor” dedi.

(Haber: Münire Karabulut)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede Ve Bolu’da Kurban Pazarı Nasıl
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir