Bolu Dağı’ndaki D-100 kara yolu üzerinde, kış şartlarında güvenliği sağlamak amacıyla kış lastiği uygulaması başlatıldı. 1 Aralık itibarıyla devreye giren uygulama, özellikle ticari araçların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için önem taşıyor.
Zorunlu Kış Lastiği
Bolu’nun en önemli geçiş noktalarından biri olan D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde, polis ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Zorlu kış koşulları ve dik rampalar nedeniyle, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hafif ticari araçlar, kamyonlar, tırlar ve yolcu otobüslerine yönelik kış lastiği denetimi gerçekleştirdi.
![](https://www.geredemedyatakip.com.tr/wp-content/uploads/2024/12/AA-20241201-36347311-36347309-BOLUDA_YOLCU_OTOBUSLERINDE_ZORUNLU_KIS_LASTIGI_DENETIMI_YAPILDI-1.jpg)
Denetimlerin Sıklaştırılacak
Ekipler, araçları tek tek kontrol ederek kış lastiği takılıp takılmadığını inceledi. Trafik ekiplerinin denetimlerini artırarak, bu süreçte güvenliği sağlamaya devam edeceği öğrenildi.
(Haber: Murat Kalaycı)