Ankara’da 6 Haziran Diyetisyenler Günü dolayısıyla özel bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlik, bir üniversitede, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı ile Türkiye Diyetisyenler Derneği (TDD) iş birliğiyle düzenlendi. Program, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın tanıtım filmiyle başladı.
TDD Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gökmen Özel ve Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Başkanı Talat İçöz, etkinlikte açılış konuşmaları yaptı.
Vakıf Başkanı İçöz, konuşmasında, vakıflarının 15. yılını kutlayarak, topluma dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek için önemli projelere imza attıklarını belirtti. “Sosyal medyada gıda, beslenme ve sağlık konularındaki dezenformasyonun çocuklarımız ve gençlerimiz üzerindeki olumsuz etkilerini önlemek amacıyla bilimsel temelli bilgileri toplumun her kesimine ileterek bilgi kirliliğiyle mücadele ediyoruz. 15. yılımızda ilk kez düzenleyeceğimiz Gıda Okuryazarlığı Zirvesi ile 5. Beslenme Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı gibi önemli etkinliklerle toplumun sağlığına katkımızı artırmayı sürdüreceğiz” dedi.
TDD Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gökmen Özel ise, burada olmalarının sadece mesleğin gelişimine katkı sağlamakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda karşılaştıkları sorunları tespit ederek çözüm yolları üretme sorumluluğuna da sahip olduklarını ifade etti. Özel, Türkiye’de diyetisyenlik mesleğinin hak ettiği saygınlık ve mevzuat desteğine tam anlamıyla ulaşamadığını vurguladı. “Bilimsel temele dayalı bir sağlık disiplini olan diyetisyenlik olmak ve güçlendirmek için daha kararlı adımlar atılması gerektiği açıktır. TDD olarak bu hedefleri gerçekleştirmek amacıyla yaklaşık 4 ay önce yola çıkarak kararlı bir şekilde mücadeleye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinliğin meslekler arası iş birliğinin önemini vurguladığını belirten Özel, beslenme iletişimi ve okuryazarlığını geliştirmek için bilgi ve deneyimlerini birleştirerek daha etkili çözümler üretme hedefinde olduklarını ifade etti.
(Haber Merkezi)