2023 Esentepe Yağlı Güreşleri tarihleri belli oldu

featured

Gerede’nin ata sporunu canlı tutan geleneği 72. Esentepe Yağlı Güreşleri ve 3. Ramazan Dede’yi Anma Etkinlikleri’nin 2023 yılında hangi tarihlerde gerçekleşeceği belli oldu.

Gerede’nin yaşatılan geleneklerinden Esentepe Yağlı Güreşleri’nin 72’ncisi ve aynı gün gerçekleştirilen Ramazan Dede’yi Anma Etkinliği’nin tarihi belli oldu.

Gerede Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ramazan Dede’yi Anma Etkinlikleri ve bu yıl 72. Tarihi Esentepe Yağlı Güreşleri bu sene 27 Ağustos 2023 Pazar günü gerçekleşecek. Belediyeden alınan bilgiye göre organizasyonun hazırlıkları devam ediyor.

Kırkpınar pehlivanları da gelecek

Edinilen bilgilere göre Mehmet Yeşil Yeşil, Süleyman Başer, Özkan Yılmaz, Yunus Emre Yaman ve Yıldıray Akın gibi Kırkpınar’da güreşmiş derece yapmış başpehlivanlar Esentepe Güreş Sahası’nda boy gösterecekler. Düzenlenecek olan 72. Geleneksel Esentepe Yağlı Güreşleri ve 3. Ramazan Dede Etkinlikleri’ne, Bolu geneli ile Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden misafirin gelmesi bekleniyor.

“Güreş sahasının durumu çok iyi”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ata sporumuz güreşlere büyük önem verdiklerini ve güreşlerin önemli unsurlarından güreş sahasının bakımının güreşlerin sıhhatli yapılması için önemli olduğunu belirterek, “Güreş sahasının durumu çok iyi, yeşil alan ilaçlamaları zaten Nisan ayından itibaren düzenli olarak yapılıyor, yapılmaya da devam edecek. Esentepe Yağlı Güreşleri Türkiye’nin en büyük güreş organizasyonu olan Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin alternatifi konumundadır. Türkiye’nin her yerinden güreş severler gelip bu güreşleri izlemenin zevkine varıyorlar. Aynı zaman da tabi güzelliklerle dolu İlçemizi tanıma fırsatını da elde etmiş oluyorlar. İnşallah bu yılda seyir zevki yüksek, mücadele dolu bir güreş izleme imkânını elde ederiz.” diye konuştu.

“Güreşçilerimizi güreş sever halkımızla buluşturacağız”

Yağlı güreşlere bu yıl geçen senelerde de olduğu gibi Kırkpınar’da güreşmiş, altın kemer kazanmış, başpehlivan olmuş güreşçilerin katılacağını belirten Allar, “Güreşçilerimizi güreş sever halkımızla buluşturacağız. Tüm sporsever halkımızı güreşlerimize davet ediyorum. Esentepe Mesireliğinde metfun bulunan Horasan Erenlerinden Akıncı Türklerinden Ramazan Dede‘yi anma etkinliği de düzenleyeceğiz. Güreş sahasına yakın alanda bulunan Ramazan Dede Camisinde “Kuran Ziyafeti ve Mevlidi Şerif Programı icra edeceğiz. Halkımızı bu organizasyonlarımıza katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Ağa konuştu: Aile olarak ata sporumuza değer veriyoruz

2022 Yılı Yağlı Güreşlerinde yapılan güreş ağalığı ihalesi ise ASP Assan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Öner de kalmıştı. Yapılan açık artırmada 550.000 TL ile en yüksek rakamı veren İşadamı Emin Öner ise açıklamasında “İlk kez bu duyguyu yaşayacağız. Aile olarak ata sporumuza değer veriyoruz bu manada Gerede Yağlı Güreşlerine katkı sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yağlı Güreşler Esentepe Güreş Sahasında saat 10.00’da başlayıp 18.00 sularına kadar devam ederken Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti Programı ise saat 11.30’da Esentepe Ramazan Dede Camisinde gerçekleşecek.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Esentepe Yağlı Güreşleri tarihleri belli oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir