GTSO İŞ GÜVENLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

ALLAR HIZLI GİRİŞ YAPTI

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elginkan Vakfı ile İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Kursları protokolü imzalandı.
Vali İbrahim Özçimen, iş güvenliğinin son derece önemli olduğunu söyledi. Çalışanların güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamanın önemine değinen Vali Özçimen, “İşyerinde önlemleri baştan alırsak, tüm olumsuzlukların önüne geçeriz”dedi.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elginkan Vakfı ile İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Kursları protokolü imzalandı. Vali İbrahim Özçimen’in başkanlık ettiği imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar, Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı ile Elginkan Vakfı Bolu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen katıldı.

İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Kursları hakkında bilgiler veren Elginkan Vakfı Bolu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen, “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve konuyla ilgili mevzuat kapsamında düzenlenerek işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamı temin etmek, iş ve meslek hatalarını azaltmak, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gereken tedbirleri öğretmek ve iş sağlığı ve güvenliği bilincini oluşturarak uygun davranış kazandırmaktır” dedi.

İş kazalarını en aza indirmek istiyoruz

Gerede TSO Başkanı Mustafa Allar da konuşmasında, “İlçemizde genellikle risk konusunda yüksek kaza oranı olabilecek işyerlerimiz var. Biz de bunları minimize etmeye çalışıyoruz. Elginkan Vakfı’na bu önemli konuda bize yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İşçi sağlığının son derece önemli olduğunu söyleyen Vali Özçimen ise “Çalışanların güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak çok önemli. Oluşabilecek kötü olguların önlemini baştan alabilirsek çoğu olumsuzluğun da önüne geçmiş oluruz. Bunun için bu eğitim son derece önemli. Bu Gerede’den başladı ama bunu tüm Bolu’ya yaymalıyız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların sonunda ise 3 bin 500’e yakın kişinin katılacağı 16 saatlik eğitimin protokolü imzalandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GTSO İŞ GÜVENLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir