GEREDE MYO’DAN ÇEVRE KONFERANSI

featured
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gerede Meslek Yüksekokulu amfi salonunda BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Kaya tarafından çevre İmtihanımız ve tasarruf konulu konferans verildi.

Konferansta; “Tasarruf, kullanılabilir gelirin tüketimden sonra geriye kalan kısmıdır. Tasarruf, bir şeyi istediği gibi kullanma yetkisi, kullanım, tutum, para biriktirme, artırım anlamlarına gelmektedir. Tasarruf etme, bir şeyi dikkatli ve idareli kullanma, para biriktirme, kısma (TDK) anlamında kullanmaktayız.

Tasarrufları genel anlamda, hane halkı veya özel tasarruflar, kamu tasarrufları olarak sıralayabiliriz.

EKOLOJİK DENGEYİ İNSAN BOZUYOR, İNSANI DÜZELTMEMİZ GEREKİYOR

Kur’an, Allah’ın has kullarının özelliklerinden birisini de İsraf ve cimrilik etmeyip iktisatlı/tutumlu davranma olarak dile getirir. Dinimiz iktisadı önermiş, israfı haram kılmıştır. İktisatlı davranış bilinçli davranıştır.

Aslında tasarruf, elimizdeki imkanları verimli kullanmak demektir. Zamanda, sağlıkta, üretim ve tüketimin (enerji, su, gıda vb her aşamasında gereklidir.  Bu konularda özenli davranmak Müslümanın imtihan alanlarından birisidir ve hatta farz niteliğinde bir görevdir. Tasarruf sadece tüketimi azaltarak yapılmaz. Verimliliği artırmak da bir tasarruftur. Aldığımız eşyaların enerji verimli ürünlerden seçmeden tutun, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmaya kadar birçok versiyonu vardır. Tasarruf, üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar çevreci olmak demektir” diyerek konferans sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEREDE MYO’DAN ÇEVRE KONFERANSI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir