GMYO DERİCİLİK BÖLÜMÜ İDDİALI

featured

“Deri Teknolojisi Programı” deri sektörüne kalifiye eleman sağlamakta iddialı.

Gerede’deki tabakhanelerin, Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde üretime başlamalarıyla birlikte daha da çok ortaya çıkan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programının mezun edeceği deri teknikerlerinin karşılaması bekleniyor.

Deri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlileri Kemal Kılınç ve Recep Soluk; “Gerede’deki Deri Teknolojisi Programının Türkiye’de önlisans olarak öğretim sunan 3 programdan birisi olduğunu ve yılda binlerce mezun veren ön lisans ve hatta lisans programlarıyla karşılaştırıldığında, mezunların çok büyük bir avantaja sahip olabildiklerini belirtiyorlar. Sektörde teknoloji, makinaların, kimyasalların ne kadar gelişirse gelişsin, bunları yönetebilecek teknik insan gücüne her zaman ihtiyaç duyulacağını; Deri sanayicileri ve deri kimyasalları firmalardan kendilerine sürekli olarak yeni mezun deri teknikeri çalıştırmak için talep geldiğini ve programdan mezun olan ve sektörde çalışmak isteyenlerin kolayca iş bulabileceklerinin altını çiziyorlar. Programa gelen öğrencilere deri sanayicilerinin ve çeşitli kuruluşların burs olanakları da mevcut.

Ayrıca Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksek Okulu Deri, Tekstil, Ayakkabı ve Moda Tasarımı Programları Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projesi ile atölye alt yapısını güçlendirmiştir. Yeni kurulan tasarım laboratuvarı ile ayakkabı tasarımı ve hazır giyim tasarımları yapabilir hale gelmiştir. Proje kapsamında deri, tekstil dikiş makineleri, laser kesim makinesi, shoemaster ayakkabı tasarım programı ayakkabıyı 2 boyutlu ve 3 boyutlu tasarlayabilmekte ve Gerber AccuMark programı ile kalıp tasarım, serileme, pastal planı yapabilir hale gelmektedir. Deri Teknolojisi programın bu proje kapsamında deri deneme dolapları ve deneme pervanesi alınarak atölye alt yapısı güçlendirilmiştir. Deri işeme atölyesinde etleme makinesi, çeşitli ebatlarda deri deneme dolapları, mikser dolap, traş makinesi, ütü pres ve kürk makineleri gibi bir çok deri işleme makineleri bulunmaktadır. Öğrencilerimiz okulda aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimlerle kendi beceri ve yeteneklerini bilgisayarlı tasarım programları ile birleştirerek yeteneklerini bir üst seviyeye çıkartmaklardır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GMYO DERİCİLİK BÖLÜMÜ İDDİALI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir