PİDE KUYRUĞU

Ramazan’da en çok tüketilen unlu gıdalardan olan pide satışları başlarken, sahur iftar vaktinin yaklaşmasıyla birlikte pidecilerin önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, bu aya özel olarak üretilen Ramazan pideleri sofralarda yerini aldı. Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ramazan pidesi, fırıncı esnafları tarafından farklı tatlarda ve şekillerde üretilmeye başlandı. 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yıllardır geleneksel olarak hazırlanan ramazan pideleri 1 liradan satışa sunuluyor. İftarda evlerine pide götürmeye çalışan vatandaşlar, pide fırınlarında yoğunluk yaparken, ayrıca pide fiyatının geçen yılla aynı olması vatandaşın yüzünü güldürdü.

Gerede’de Ramazan pidelerine ilginin oldukça yüksek olduğunu belirten Öz Başak Ekmek Fırını yetkililerinden Ahmet Güzelce, “Ramazan’a özel pidelerimizin hepsi el emeği ile yapılıyor. Hamurun yoğrulması, dinlenmesi ve pişmesi 2 saat sürüyor. Vatandaşlar Ramazan pidelerine özel bir ilgi gösteriyor. Talepler bizleri memnun ediyor. Her zaman hizmette en iyiyi vermeye çalışıyoruz. Bunun sonucunda müşterilerimizden gereken karşılığı alıyoruz. Pideleri vatandaşlarımızın isteğine göre, susamlı, yumurtalı, bol yumurtalı susamlı şeklinde yapıyoruz. Gerede’de Ramazan ayında vatandaşlarımız ekmek yerine pide yiyorlar onun için vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda pide çeşitlerimizi de arttırıyoruz”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PİDE KUYRUĞU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir