Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “İpek Yolu Rotası” projesi kapsamında Beypazarı ilçesini ziyaret etti.
ABB Başkanı Mansur Yavaş’a, Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğan, Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör ve Göynük Belediye Başkanı Ali Oral da eşlik etti.
Ziyaret sırasında tarihi Suluhan Kervan Sarayı’na giden Yavaş ve beraberindekiler, burada düzenlenen sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Yavaş, burada yaptığı konuşmada ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.
Yavaş, “Amacımız kültürümüzü korumak, kültürümüzü korurken de aynı zamanda gelecek kuşaklara aktarmak ve para kazanmalarını sağlamak. Beypazarı, burası güzel bir örnek oldu. İpekyolu rotası oluşturacağız. Bunun için UNESCO’ya başvuracağız. Bu kararı aldık ve gezinin de en önemli kararı bu oldu. Çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)