Bu sefer bayanlarda davet edildi

featured

18 Mart 2016 Cuma günü Yeni Cami’de gerçekleştirilecek olan sabah namazı buluşmasında bu sefer farklı bir konsept uygulanacak. 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü münasebetiyle bayanlarında davet edildiği buluşmaya Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. Mehmet Ünal’da katılım sağlayacak.

Gerede Müftülüğü’nce Cuma günleri organize edilen “Sabah Namazı Buluşması” 11 Mart 2016 Cuma günü Hacı Sadık Camii’nde cemaatin ve özellikle de gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Sabah namazının ardından, merkezde görev yapan İmam hatip ve müezzin kayyımların Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, coşkuyla yapılan tesbihatla devam etti. Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu tarafından mutat olarak yapılan sohbetin bu haftaki konusu; “Allah’a ve ahiret gününe imanın hayatımıza yansımaları” idi. Şenoğlu, Allah resulünün; “Allah’a ve ahiret gününe iman eden komşusuna eziyet etmesin! Allah’a ve ahiret gününe iman eden misafirine ikram etsin! Allah’a ve ahiret gününe iman eden ya hayır söylesin ya da sussun!” Hadis-i Şerif’iyle başlattığı sohbetini, konuyla ilgili ayetlerden de örnekler vererek sürdürdü ve önümüzdeki hafta sabah namazı buluşmasının 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü münasebetiyle aynı gün Yeni Cami’de, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. Mehmet Ünal’ın katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade etti.

Ayrıca Müftü Şenoğlu, O gün yapılacak program sonu duasına şehitler için okunacak hatim-i şeriflerinde katılacağından, okunacak hatimlerin bitirilmesini, dolayısıyla da gençlerin ve bayanların da buluşmaya katılmalarını istediklerinden, cemaatin önümüzdeki hafta buluşmaya eş ve çocuklarıyla katılmalarını dilediklerini belirterek sohbetini tamamladı.

Program, Hafız Kemal Halıcı hocanın, üniversite sınavına girecek öğrencilerin başarılı olmalarını da içine kattığı duasıyla sona erdi. Sabah Namazı Buluşmasına müftülük personeli, cami görevlileri ve çevre camilerin cemaati katıldı. Cami çıkışı cemaate sabah kahvaltısı ikram edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu sefer bayanlarda davet edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir