Bolu’da üniversite hayali kuran binlerce aday, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için sınav salonlarında ter döktü. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen sınav, Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da saat 10.15’te başladı.
Adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelirken, sınav kuralları gereği saat 10.00’dan sonra gelen öğrenciler salonlara alınmadı ve giriş kapıları kapatıldı.

“Böyle Ruhsuz Takım Görmedim”
Sınava giren adaylardan Emir Özkan, bir yıl boyunca sınava hazırlandığını belirterek, “Bir yıl boyunca sınava hazırlandık. Antrenörlük bölümünü istiyorum. İnşallah kazanacağım. BESYO parkuruna hazırlandık. TYT ağırlıklı ders çalıştık” ifadelerini kullandı.
Sınav öncesinde A Milli Takım’ın aldığı sonucun moralini olumsuz etkilediğini söyleyen Özkan, “Sabah 06.00’da uyandık, keşke uyanmasaydık. Türkiye maçını izledik, yenildik. Böyle ruhsuz bir takım görmedim, bütün moralimizi bozdular. Aklım orada, biz buradan destek veriyoruz, adamların hiç umrunda değil” dedi.

Velilerden Dualı Bekleyiş
Öğrenciler sınav salonlarında soruları yanıtlarken, aileleri ise okul bahçelerinde ve çevresinde heyecanla bekledi. Bazı velilerin çocuklarının başarılı olması için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiği görüldü. Sınav süresince okul çevresinde sessiz ve dikkatli bir bekleyiş hakim oldu.
(İHA)
















