Gerede’nin gençleri ilçede büyük bir gurur yaşattı.
Gerede Aşçılık Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen uluslararası gastronomi festivalinde önemli bir başarıya imza attı.
Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali, Bahçelievler Belediyesi ev sahipliğinde Bahçelievler Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte 26 farklı ülkeden şefler ve jüri üyeleri yer aldı.
Gerede Aşçılık Lisesi öğrencileri, farklı kategorilerde yarışarak toplam 13 madalya kazanmayı başardı. Öğrenciler yarışmalarda 9 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.

Dereceye Giren Öğrenciler
Yarışmada derece elde eden öğrenciler ve kategorileri şöyle:
- Ceylin Çalış – Ana Yemek, Tatlı, Makarna (3 altın)
- Berat Akyüz – Ana Yemek, Tatlı (2 altın), Makarna (1 gümüş)
- Aysima Ural – Balık (1 altın)
- Emine Seda Sönmez – Ana Yemek (1 altın)
- Hasan Hüseyin Karaca – Balık (1 altın)
- Gül Tuana Büyükyonca – Balık (1 altın)
- Ela Yaman – Balık (1 gümüş)
- Yasin Eren Kara – Ana Yemek (1 gümüş)
- Aysel Betül Aksoy – Makarna (1 bronz)
1500 Öğrenci Arasından Sıyrıldılar
Organizasyona Türkiye genelinden 42 üniversite ve 107 liseden yaklaşık 1500 öğrenci katıldı. Yarışmalar, 40’ı yabancı olmak üzere toplam 120 kişilik uluslararası jüri heyeti tarafından değerlendirildi.

Gerede Aşçılık Lisesi öğrencilerinin elde ettiği başarı, okul yönetimi ve ilçe genelinde memnuniyetle karşılandı.
(Haber: Davut Er)

















