Bakan Müjdeyi Verdi: 2 Yıl Geri Ödemesiz Düşük Faizli Kredi İmkanı!

Bakan Müjdeyi Verdi: 2 Yıl Geri Ödemesiz Düşük Faizli Kredi İmkanı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan KOBİ’ler İçin Finansal Destek Duyurusu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ’lere yönelik önemli bir finansal destek paketini duyurdu. İşte ayrıntılar:

JICA İşbirliği ile KOBİ’lere Özel Finansman İmkanı

Bakan Kacır, KOSGEB ve JICA işbirliği ile “Mikro, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi”nin hayata geçirildiğini açıkladı. Projede, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 4 milyar lira değerinde yeni finansman sağlanacak. Bu destek paketi, 36 ay vadeli ve ilk 24 ayı ödemesiz olacak. Kalan 12 ay için ise faizsiz, 3 eşit taksit imkanı sunulacak.

Dünya Bankası İşbirliğiyle Sağlanan Destekler

Bakanın açıklamasına göre, Kasım ayında Dünya Bankası işbirliği ile başlatılan programa bugüne kadar deprem bölgesindeki 39 bin 680 KOBİ faydalandı. Toplamda 12,8 milyar lira destek verildi. Bu desteklerle depremden zarar gören işletmelerin yanında olmaya ve bölge ekonomisini yeniden canlandırmaya yönelik adımlar atılıyor.

Yeni Kredi Anlaşması ve İmza Töreni

Dünya Bankası ve KOSGEB iş birliğiyle 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ildeki işletmelere sağlanan 450 milyon dolarlık finansman desteğinin ardından JICA ile yeni bir kredi anlaşması imzalandı. Kredi Anlaşması ve Kredi Garanti Protokolü, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ve JICA Başkanı Yuko Tanaka tarafından imzalandı. JICA tarafından sağlanan 20 milyar Japon Yeni (Yaklaşık 4 Milyar TL) tutarındaki kaynak, “Mikro, Küçük ve Orta İşletmelerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi” kapsamında bölgedeki işletmelere aktarılacak.

Başvurular ve Finansman Aktarımı

31 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından başlayan destek başvuruları ile şu ana kadar 75 bin 415 işletme başvurusu alındı. JICA tarafından sağlanan finansman, başvurusu onaylanan işletmelere aktarılacak. Bakan Kacır, bu desteklerin bölge ekonomisinin canlanmasına büyük katkı sağlayacağını vurguladı. (Haber Merkezi)

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Müjdeyi Verdi: 2 Yıl Geri Ödemesiz Düşük Faizli Kredi İmkanı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir