GEREDE ARTIK DEĞİŞİYOR!

Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (GUBYO) Akademisyeni Yrd.Doç.Dr. Emin Serin, ekonomik anlamda girişimlerini sürdürüyor.

Kosova ülkesine bir ziyaret gerçekleştiren Serin, burada Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile görüştü. Türk kökenli bakan ile işbirliği ve Gerede’deki 4 yıllık yüksekokula Kosova’dan öğrenci alımına ilişkin girişimler yapan Emin Serin, burada Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar’ı ve Kosovalı işadamlarını da Gerede’ye davet etti.

Serin ayrıca Kosova’da Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İzmir Milletvekili Rifat Sait ile de görüştü.

Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (GUBYO) Akademisyeni Yrd.Doç.Dr. Emin Serin, bir takım girişimlerde bulunmak üzere gittiği Kosova ülkesinden eli boş dönmedi.

Kosava girişimlerinde Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Türkiye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya gelen Yrd.Doç.Dr. Serin, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ile Pristina’da yapılan görüşmelerin ardından girişimlerini tamamladı.

Kosova’dan eli boş dönmeyen Serin, buradaki girişimlerinde Kosova’daki öğrencilerin Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (GUBYO)’nda eğitim görmelerine olanak sağlayacak girişimi tamamladı. Kosova’dan en az 10 öğrenci GUBYO’da önümüzdeki yıl eğitim görecek.

BAKAN GEREDE’YE GELECEK

Serin ayrıca ekonomik anlamda Gerede’ye katkı sağlayacak işadamlarını Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile koordineli olarak ilçeye davet etti. Türk kökenli Bakan Yağcılar, Gerede’ye gelerek işadamları ile konu hakkında gerekli girişimleri yapacağını ve yıl içersinde Gerede’ye geleceğini belirtti.

bknzyrtYrd.Doç.Dr. Emin Serin, yaptığı açıklamada, “Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ın misafiri olarak Kosova ülkesinde ekonomik, kültürel ve akademik işbirlikleri zemini hazırlamak için girişimlerde bulunduk. Kosova’da Türkiye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile de bir araya gelme fırsatımız oldu. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ı ve Kosovalı işadamlarını yatırım yapmaları adına Gerede’ye davet ettik. Bu önemli davetin ötesinde Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuza önümüzdeki sene Kosova’dan öğrenci getireceğiz. Yani yurt dışından öğrenciler artık yüksekokulumuzda öğrenim görecekler. Gerede ilçemiz adına güzel bir görüşme oldu. Kosova’daki Türk kökenli bakanımız yıl içersinde işadamlarıyla Gerede’ye gelerek, incelemelerde bulunacak.”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEREDE ARTIK DEĞİŞİYOR!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir