KAÇIŞ!

Gerede’den Bolu’ya kaçış endişe verici seviyeye ulaştı. BESOB Başkanı Tahir Gayret, sadece Gerede değil tüm ilçelerin içinde bulunduğu bu duruma müdahale edilmesinin şart olduğunu belirterek, “Siyasilerin artık birazda ilçelerimize bakmaları lazım. Fotoğraf bu. Ben Geredeliyim. Bolu’nun en büyük ilçesi. Ama Gerede’ye ne yatırım geldi? Biz bunları söylediğimizde birileri kızıyor, deliriyor.”dedi.

BESOB Başkanı Tahir Gayret, 2012 yılı ilk 6 ayında BESOB’a yapılan üye kayıtları hakkında gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Serkan Candan’a bilgi verdi. Gayret, 1 Ocak 2012 ile 15 Temmuz 2012 tarihleri arasında Gerede’de 47 yeni işyerinin açıldığını dile getirerek, 18 üyenin ise iş terkinde bulunduğu, yani iş bıraktığını dile getirdi.

ENDİŞE VERİCİ

BESOB Başkanı Tahir Gayret, 2012 yılı ilk 6 ayında il genelinde 517 adet yeni işyeri açıldığını, bunun 361’inin Bolu Merkez’de kayda geçtiğini açıkladı. İlçelerden Bolu Merkez’e göç eden esnafların bu artışa katkı sağladıklarını söyleyen Gayret, “ilçelerden merkeze yönelik göç hareketlerinin artışı endişe verici.”dedi. 

İl genelinde iş değişikliği yapan 162 üyeden 107’sinin Bolu Merkezden olduğunu kaydeden Gayret, ilçelerde iş değişikliği yapanlar hakkında şu bilgileri paylaştı: “Yeni üyelerden iş değişikliği bildirenlerin 1’i Dörtdivan’dan, 18’i Gerede’den, 5’i Göynük’ten, 1’i Kıbrıscık’tan, 9’u Mengen’den, 7’si Mudurnu’dan, 5’i Seben’den, 8’i de Yeniçağa’dan.”

GEREDE’YE NE YATIRIM GELDİ?

Gayret, ilçelerin içinde bulunduğu bu duruma müdahale edilmesinin şart olduğunu belirterek, “Sadece Bolu Merkeze değil. Kamu kurum ve kuruluşlarının, siyasilerimizin artık birazda ilçelerimize bakmaları lazım. Fotoğraf bu. Ben Geredeliyim. Bolu’nun en büyük ilçesi. Ama Gerede’ye ne yatırım geldi? Peki, sosyo-kültürel yaşam ilçelerdeki insanlarımızın hakkı değil mi? Seben ve Kıbrıscık’ta çıkında bir gezin. Bu şehirler akşam 22.00’den sonra sanki ölü şehir. Öyleyse bu insanlar neden Bolu’ya göç ediyorlar diye sorgulamanın manası yok. Bolu’da da istihdama yönelik işler yine de yapılmıyor. Biz bunları söylediğimizde birileri kızıyor, deliriyor. Bu görevi bana veren üyelerime zarar vermeyeceğini bileyim, Bolu için çok şeyler söyleyebilirim. Bolu için yeni yeni icatlar çıkarırım. Ama esnafımız beni buraya tenkit için değil, icraat için görevlendirdi.”dedi.

Gayret, sözlerinin şöyle tamamladı: “Sermaye kaçışının asıl nedeni gördüğüm kadarıyla istikbalimiz olan çocuklar. Malum Türkiye’de ilçelerle il arasındaki eğitim düzeyi çok farklı. Bolu merkez ile ilçeler arasında mahalle baskısı ve sosyo-kültürel farklılıklar oldukça fazla. Kıbrıscık’tan üzülerek bir örnek vereyim. Bu ilçemizin bir Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilçeden ne farkı var? Doğu’daki vatandaş belki Kıbrıscık’tan daha rahat. Ne devletin, ne de özel sektörün bu bölgede yatırımı yok. Peki, nereye gidecek bu insanlar? Hal böyle olunca insanlar en yakın gördüğü yer olan iline gider. Allah mekânını cennet eylesin İzzet Baysal sayesinde Bolu’da üniversite var. Eğer ilçelerden ekonomik sıkıntılar nedeniyle çıkmıyorsa bir işyeri sahibi bu defa geliş nedeni mutlaka üniversitedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KAÇIŞ!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir